Hej alla!
Är det någon som vet om man kan vispa vaniljyoghurt för att få den fluffig och god? Jag har en bild av att den ska bli väldigt luftig, men om så inte är fallet är det onödigt att smutsa ner vispen...
Så om någon vet, svara gärna!
Har ni dessutom tips på vad man kan smaksätta yoghurten med så skriv det med!
Tack på förhand!
MatgladaCicci31 augusti 2010
Hej!
Har inte testat att vispa vaniljyoghurt i sig, men att blanda den med vispad grädde = MUMS!! (Y)
Bumbis31 augusti 2010
Det kan jag inte tänka mig att det funkar. Med så låg fetthalt så blir den nog bara skummig. Köp vaniljvisp i mejerihyllan och vispa, god och inte heller så fet.
danielcse31 augusti 2010
Okej.
Vad kan man smaksätta den med då och servera med bär? Lita chokladkross eller kakao kanske?
Gnurf31 augusti 2010
Jag brukar vispa 1-2 äggulor fluffigt med honung/socker och vaniljsocker och sedan vända ner vaniljyoghurt eller naturell yoghurt. Lite a la råkräm...men blir en light vaniljsås till bärpajen (Y)
The_mama97mia1 september 2010
Smaksättning - krossad dajm, eller marianne karameller, tänker på MacD FLurrys?
missFBK1 september 2010
Vad ska du ha "det" till?
Roskerstin1 september 2010
Tack för tipset ovan Gnurf, låter himla gott skall genast prova.
FruAst1 september 2010
Skrivet av Gnurf den 31 aug 2010
Jag brukar vispa 1-2 äggulor fluffigt med honung/socker och vaniljsocker och sedan vända ner vaniljyoghurt eller naturell yoghurt. Lite a la råkräm...men blir en light vaniljsås till bärpajen (Y)
Ett par frågor: hur mycket yoghurt och vaniljsocker använder du? Vad gör du med äggvitan? Maränger eller blir det en proteindrink?
Kul recept, detta måste jag prova!
evalottak3 september 2010
Vispa vaniljvisp och blanda med grekisk/turkisk youghurt.
Jättegott och inte så väldigt sött, vilket jag föredrar, särskilt till söt äpplekaka.
Passar även till fruktsallad i stället för glass!
Gnurf3 september 2010
Hej FruAst!! Kul att se dig igen :)
Njae...det där med exakta mått är ju inte min grej tyvärr. Jag går totalt på känn. Men uppskattningsvis 2 äggulor, 2 msk honung, 1 msk strösocker, 1 msk vaniljsocker. Vispa med elvisp till superpösigt (a la sockerkakssmet). Vänd i typ 3 dl turkisk matlagningsyoghurt. Blir en lite syrlig vaniljsås å himskans fort går det ju att sno ihop den oxå...
Ja du känner ju mig. Äggvitor blir Proteindrinkar
Skrivet av FruAst den 1 sep 2010
Skrivet av Gnurf den 31 aug 2010
Jag brukar vispa 1-2 äggulor fluffigt med honung/socker och vaniljsocker och sedan vända ner vaniljyoghurt eller naturell yoghurt. Lite a la råkräm...men blir en light vaniljsås till bärpajen (Y)
Ett par frågor: hur mycket yoghurt och vaniljsocker använder du? Vad gör du med äggvitan? Maränger eller blir det en proteindrink?
Hej alla!
Är det någon som vet om man kan vispa vaniljyoghurt för att få den fluffig och god? Jag har en bild av att den ska bli väldigt luftig, men om så inte är fallet är det onödigt att smutsa ner vispen...
Så om någon vet, svara gärna!
Har ni dessutom tips på vad man kan smaksätta yoghurten med så skriv det med!
Tack på förhand!
Hej!
Har inte testat att vispa vaniljyoghurt i sig, men att blanda den med vispad grädde = MUMS!! (Y)
Det kan jag inte tänka mig att det funkar. Med så låg fetthalt så blir den nog bara skummig. Köp vaniljvisp i mejerihyllan och vispa, god och inte heller så fet.
Okej.
Vad kan man smaksätta den med då och servera med bär? Lita chokladkross eller kakao kanske?
Jag brukar vispa 1-2 äggulor fluffigt med honung/socker och vaniljsocker och sedan vända ner vaniljyoghurt eller naturell yoghurt. Lite a la råkräm...men blir en light vaniljsås till bärpajen (Y)
Smaksättning - krossad dajm, eller marianne karameller, tänker på MacD FLurrys?
Vad ska du ha "det" till?
Tack för tipset ovan Gnurf, låter himla gott skall genast prova.
Jag brukar vispa 1-2 äggulor fluffigt med honung/socker och vaniljsocker och sedan vända ner vaniljyoghurt eller naturell yoghurt. Lite a la råkräm...men blir en light vaniljsås till bärpajen (Y)
Ett par frågor: hur mycket yoghurt och vaniljsocker använder du? Vad gör du med äggvitan? Maränger eller blir det en proteindrink?
Kul recept, detta måste jag prova!
Vispa vaniljvisp och blanda med grekisk/turkisk youghurt.
Jättegott och inte så väldigt sött, vilket jag föredrar, särskilt till söt äpplekaka.
Passar även till fruktsallad i stället för glass!
Hej FruAst!! Kul att se dig igen :)
Njae...det där med exakta mått är ju inte min grej tyvärr. Jag går totalt på känn. Men uppskattningsvis 2 äggulor, 2 msk honung, 1 msk strösocker, 1 msk vaniljsocker. Vispa med elvisp till superpösigt (a la sockerkakssmet). Vänd i typ 3 dl turkisk matlagningsyoghurt. Blir en lite syrlig vaniljsås å himskans fort går det ju att sno ihop den oxå...
Ja du känner ju mig. Äggvitor blir Proteindrinkar
Jag brukar vispa 1-2 äggulor fluffigt med honung/socker och vaniljsocker och sedan vända ner vaniljyoghurt eller naturell yoghurt. Lite a la råkräm...men blir en light vaniljsås till bärpajen (Y)
Ett par frågor: hur mycket yoghurt och vaniljsocker använder du? Vad gör du med äggvitan? Maränger eller blir det en proteindrink?
Kul recept, detta måste jag prova!
(Y)(Y)