Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllopsdag.

  • sva 18 oktober 2010

    (L)Vad ska jag bjuda min man på när vi har bröllopsdag?
    Kan ni hjälpa mig med förslag på både mat och dryck samt dessert. Vi har våran dag den 30/10 2010.
    Tacksam för svar.(L)

  • knyppeltanten 21 oktober 2010

    Jag skulle göra oxfile med vitlökssmör och hasselbackspotatis eller potatisgratäng. Pannacotta med passionsfruktsgelé till dessert.
    Maken vill ha rött vin och jag vitt, fast jag kan inte ge något förslag för vi dricker inte vin så ofta precis.

  • Cassiopeya 21 oktober 2010

    Tycker "knyppeltantens" förslag verkar goda men här är några fler goda tips :)

    Ett supergott rött vin är Rocca di Montemassi Sangiovese, Riojaviner tillhör också favoriterna =)

    Som förrätt skulle jag nog göra något med räkor, eller varför inte köpa havskräftor eller hummer i charken :)

    Huvudrätt skulle kunna bli torskfilé

    http://www.matklubben.se/recept/grillad_tonfisk_med_saffransgroensaker_34820.html

    Till efterrätt

    http://www.matklubben.se/recept/hjortronparfait_73091.html

    Gör halv sats och fördela i två fina skålar. Garnera med chokladhjärtan (L)

    Tips på hur du gör egna chokladhjärtan:

    Chokladfigurer:
    50 g god blockchoklad

    Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Häll chokladen i en plastpåse med raka hörn eller i en liten pappersspritspåse. Klipp upp hörnet och spritsa figurer på bakplåtspapper. Placera figurerna kallt så att de stelnar. Lossa dem försiktigt från underlaget.

    (Från: http://www.matklubben.se/recept/pannacotta_med_akaciahonung_och_chokladfigurer_37917.html)

    Hoppas ni får en underbar bröllopsdag!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.