Imorgon fyller jag 30år och på fredag(Långfredagen) blir det kalas/Öppet hus med ca 34pers...
Igår testade jag en chokladmintmousse vilket var tur det...visst var den god men det gick bara att äta 2-3 skedar så jag kan inte tänka mig att bjuda på detta...
Har dock några krav :
Snabb att göra el tillaga den redan idag(frysa in kanske)
Helst äta ur glas
Aldrig använt mig av gelantinblad så jag avstår helst så tätt inpå
Alla förslag mottages :-D
asasto20 april 2011
Tiramisu är ju väldigt gott: Går bra att göra i skålar/glas, bör göras dan innan den serveras, ställs i kylen. Tips vanlig sockerkaka utan fett i funkar utmärkt att använda istället för de där speciella kexen man ska använda enl. receptet.
misslindis20 april 2011
Skrivet av asasto den 20 apr 2011
Tiramisu är ju väldigt gott: Går bra att göra i skålar/glas, bör göras dan innan den serveras, ställs i kylen. Tips vanlig sockerkaka utan fett i funkar utmärkt att använda istället för de där speciella kexen man ska använda enl. receptet.
Detta var visst fantastiskt gott säger dom som smakat...Hoppas själv på den hos svärmor i påsk :)
Tablewater20 april 2011
Ginger Gino
Varm frukt är väldigt gott. Servera med glass för att få kontrasten varmt och kallt.
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Sotare med dillsmör » Biff Strindberg » Stekt gädda » Potatisbullar med grillat bogfläsk och äpple » Isad rabarbersoppa »
Antal portioner: 1 2 4 6 8 10 12 Ingredienser
3 3 st bananer
3 3 st kiwi
1 1 ask hallon (2 dl)
1 1 dl råsocker
2 2 dl kokosflingor
200 200 g vitchoklad
2 2 bitar färsk ingefära (6 cm)
0.5 0.5 liter mjuk vaniljglass
Tips
Tips!
Jag brukar alltid ha ugnsluckan öppen för att jag inte vill att frukten ska koka. Det kan gå ganska snabbt, 1-2 minuter att gratinera frukten. Var på din vakt så att det inte bränns…
Annons:Annons:Annons:Gör så här
1. Sätt ugnen på grill (övervärme) 200 grader.
2. Skiva frukten och varva den i portionsformar eller en stor gratängform.
3. Blanda samman socker, kokos, fint riven ingefära och hackad vit choklad.
4. Strö blandningen över frukten och gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.
5. Servera efterrätten varm med en skopa mjuk vaniljglass.
Cassiopeya20 april 2011
Det kan inte bli bättre än så här! När du smält dumlekolorna i grädden, ställ in den i frysen, så kan du vispa den så fort den blivit kall och slipper vänta en dag. Använd vanliga maränger istället för marängbotten.
Varva krossade maränger med dumleglassen och ringla över kolasås. Ställ i frysen till en stund innan servering! Lycka till :DD
Vispa vaniljvisp. Krossa daim och lägg i en form. Häll över den vispade vaniljvispen och ställ i frysen. Ha sedan lite frukt till.
Starborg20 april 2011
Skrivet av jeanettefredrik den 20 apr 2011
Vispa vaniljvisp. Krossa daim och lägg i en form. Häll över den vispade vaniljvispen och ställ i frysen. Ha sedan lite frukt till.
Det här är en väldigt lätt och god efterrätt!! Fick tipset av en jobbarkompis och har gjort den många gånger. Jag brukar ha nån form av fruktsås till!!
Rekommenderas varmt.! :)
solitaryminx20 april 2011
Vispa mascarpone med rivet skal av lime och pressa i lite limesaft och liet vaniljsocker, servera en fruktsallad till.
Funkar ju i glas och tar en sekund att göra! Väldigt friskt och fräscht :)
misslindis20 april 2011
Vad snälla ni är som kommer med alla förslag...gissar att jag absolut kommer lösa det med eran hjälp :-D
En utmaning att tänka på lite extra :
Tillaga det idag för att äta på fredag...
Tack igen \o/
misslindis20 april 2011
Skrivet av misslindis den 20 apr 2011
Vad snälla ni är som kommer med alla förslag...gissar att jag absolut kommer lösa det med eran hjälp :-D
En utmaning att tänka på lite extra :
Tillaga det idag för att äta på fredag...
Tack igen \o/
...och att det ska göras till ca 34personer {shock}
jeanettefredrik20 april 2011
då är vaniljvispen med daim inga problem:)
misslindis20 april 2011
Skrivet av Cassiopeya den 20 apr 2011
Det kan inte bli bättre än så här! När du smält dumlekolorna i grädden, ställ in den i frysen, så kan du vispa den så fort den blivit kall och slipper vänta en dag. Använd vanliga maränger istället för marängbotten.
Varva krossade maränger med dumleglassen och ringla över kolasås. Ställ i frysen till en stund innan servering! Lycka till :DD
Imorgon fyller jag 30år och på fredag(Långfredagen) blir det kalas/Öppet hus med ca 34pers...
Igår testade jag en chokladmintmousse vilket var tur det...visst var den god men det gick bara att äta 2-3 skedar så jag kan inte tänka mig att bjuda på detta...
Har dock några krav :
Snabb att göra el tillaga den redan idag(frysa in kanske)
Helst äta ur glas
Aldrig använt mig av gelantinblad så jag avstår helst så tätt inpå
Alla förslag mottages :-D
Gjorde panacotta med halloncoulis med mandelflarn till 30 personer för ett par veckor sen:) Jättelätt att göra, det är uppfinningsrikt och det är jättelätt att göra panacottan till precis den smaken du vill. Ett recept som funderade för mig, var rutiga kokbokens grund, med vaniljstång och vitchoklad!
Cassiopeya20 april 2011
Skrivet av misslindis den 20 apr 2011
Skrivet av Cassiopeya den 20 apr 2011
Det kan inte bli bättre än så här! När du smält dumlekolorna i grädden, ställ in den i frysen, så kan du vispa den så fort den blivit kall och slipper vänta en dag. Använd vanliga maränger istället för marängbotten.
Varva krossade maränger med dumleglassen och ringla över kolasås. Ställ i frysen till en stund innan servering! Lycka till :DD
Imorgon fyller jag 30år och på fredag(Långfredagen) blir det kalas/Öppet hus med ca 34pers...
Igår testade jag en chokladmintmousse vilket var tur det...visst var den god men det gick bara att äta 2-3 skedar så jag kan inte tänka mig att bjuda på detta...
Har dock några krav :
Snabb att göra el tillaga den redan idag(frysa in kanske)
Helst äta ur glas
Aldrig använt mig av gelantinblad så jag avstår helst så tätt inpå
Alla förslag mottages :-D
Tiramisu är ju väldigt gott: Går bra att göra i skålar/glas, bör göras dan innan den serveras, ställs i kylen. Tips vanlig sockerkaka utan fett i funkar utmärkt att använda istället för de där speciella kexen man ska använda enl. receptet.
Tiramisu är ju väldigt gott: Går bra att göra i skålar/glas, bör göras dan innan den serveras, ställs i kylen. Tips vanlig sockerkaka utan fett i funkar utmärkt att använda istället för de där speciella kexen man ska använda enl. receptet.
Tack :) ...ska titta på något recept...
http://www.recept.nu/1.316226/mika_vasteras/efterratter_godis/agg_mejeri/aggtoddy_a_la_mannerheim
Detta var visst fantastiskt gott säger dom som smakat...Hoppas själv på den hos svärmor i påsk :)
Ginger Gino
Varm frukt är väldigt gott. Servera med glass för att få kontrasten varmt och kallt.
Fler recept ur kategorin Svenskt & nordiskt: Sotare med dillsmör » Biff Strindberg » Stekt gädda » Potatisbullar med grillat bogfläsk och äpple » Isad rabarbersoppa »
Antal portioner: 1 2 4 6 8 10 12 Ingredienser
3 3 st bananer
3 3 st kiwi
1 1 ask hallon (2 dl)
1 1 dl råsocker
2 2 dl kokosflingor
200 200 g vitchoklad
2 2 bitar färsk ingefära (6 cm)
0.5 0.5 liter mjuk vaniljglass
Tips
Tips!
Jag brukar alltid ha ugnsluckan öppen för att jag inte vill att frukten ska koka. Det kan gå ganska snabbt, 1-2 minuter att gratinera frukten. Var på din vakt så att det inte bränns…
Annons:Annons:Annons:Gör så här
1. Sätt ugnen på grill (övervärme) 200 grader.
2. Skiva frukten och varva den i portionsformar eller en stor gratängform.
3. Blanda samman socker, kokos, fint riven ingefära och hackad vit choklad.
4. Strö blandningen över frukten och gratinera i mitten av ugnen med luckan öppen till en gyllene färg.
5. Servera efterrätten varm med en skopa mjuk vaniljglass.
Det kan inte bli bättre än så här! När du smält dumlekolorna i grädden, ställ in den i frysen, så kan du vispa den så fort den blivit kall och slipper vänta en dag. Använd vanliga maränger istället för marängbotten.
Varva krossade maränger med dumleglassen och ringla över kolasås. Ställ i frysen till en stund innan servering! Lycka till :DD
Iskall dumlemarängtårta
Psst jag lovar att alla komma älska den (L) ;)
Vispa vaniljvisp. Krossa daim och lägg i en form. Häll över den vispade vaniljvispen och ställ i frysen. Ha sedan lite frukt till.
Vispa vaniljvisp. Krossa daim och lägg i en form. Häll över den vispade vaniljvispen och ställ i frysen. Ha sedan lite frukt till.
Det här är en väldigt lätt och god efterrätt!! Fick tipset av en jobbarkompis och har gjort den många gånger. Jag brukar ha nån form av fruktsås till!!
Rekommenderas varmt.! :)
Vispa mascarpone med rivet skal av lime och pressa i lite limesaft och liet vaniljsocker, servera en fruktsallad till.
Funkar ju i glas och tar en sekund att göra! Väldigt friskt och fräscht :)
Vad snälla ni är som kommer med alla förslag...gissar att jag absolut kommer lösa det med eran hjälp :-D
En utmaning att tänka på lite extra :
Tillaga det idag för att äta på fredag...
Tack igen \o/
Vad snälla ni är som kommer med alla förslag...gissar att jag absolut kommer lösa det med eran hjälp :-D
En utmaning att tänka på lite extra :
Tillaga det idag för att äta på fredag...
Tack igen \o/
...och att det ska göras till ca 34personer {shock}
då är vaniljvispen med daim inga problem:)
Det kan inte bli bättre än så här! När du smält dumlekolorna i grädden, ställ in den i frysen, så kan du vispa den så fort den blivit kall och slipper vänta en dag. Använd vanliga maränger istället för marängbotten.
Varva krossade maränger med dumleglassen och ringla över kolasås. Ställ i frysen till en stund innan servering! Lycka till :DD
Iskall dumlemarängtårta
Psst jag lovar att alla komma älska den (L) ;)
Denna blir det {clap}
Imorgon fyller jag 30år och på fredag(Långfredagen) blir det kalas/Öppet hus med ca 34pers...
Igår testade jag en chokladmintmousse vilket var tur det...visst var den god men det gick bara att äta 2-3 skedar så jag kan inte tänka mig att bjuda på detta...
Har dock några krav :
Snabb att göra el tillaga den redan idag(frysa in kanske)
Helst äta ur glas
Aldrig använt mig av gelantinblad så jag avstår helst så tätt inpå
Alla förslag mottages :-D
Gjorde panacotta med halloncoulis med mandelflarn till 30 personer för ett par veckor sen:) Jättelätt att göra, det är uppfinningsrikt och det är jättelätt att göra panacottan till precis den smaken du vill. Ett recept som funderade för mig, var rutiga kokbokens grund, med vaniljstång och vitchoklad!
Det kan inte bli bättre än så här! När du smält dumlekolorna i grädden, ställ in den i frysen, så kan du vispa den så fort den blivit kall och slipper vänta en dag. Använd vanliga maränger istället för marängbotten.
Varva krossade maränger med dumleglassen och ringla över kolasås. Ställ i frysen till en stund innan servering! Lycka till :DD
Iskall dumlemarängtårta
Psst jag lovar att alla komma älska den (L) ;)
Denna blir det {clap}
Du kommer inte ångra dig! Glöm inte att kopiera upp några recept bara, lovar att det kommer frågas efter det! (L)