Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fest för ca 70 personer

  • SussiNilzon 12 april 2014

    Hejsan! Skulle behöva lite tips och hjälp! Jag skall ha en fest för ca 70 personer. Vi kommer att ha buffé (som jag kommer beställa via catering)kaffe och avec och sedan skall vi ha bar för självkostnadspris efter middagen. Det jag behöver hjälp med är att beräkna ungefär hur mycket öl och vin jag skall köpa in för det som kommer att finnas i baren (allt till middagen har jag på det klara med vad jag behöver köpa). Räknar med att baren är öppen ca kl: 20.00-01.00. Alla tips mottages med varm hand. Tack. /Sussi {laugh} {party} :) (Y)

  • asasto 14 april 2014

    Det är svårt råda hur mycket som går åt olika människor dricker olika mycket. Det är dock öppet köp i 2v på systembolaget (mot kvitto )så man kan ju handla på sig och sedan lämna tillbaka det som blir över. Glöm inte köpa lite roliga alkoholfria alternativ till baren det är fler än man tror som dricker alkoholfritt är min erfarenhet från fester, det är alltid några som kör, är gravida, äter mediciner etc. Kan tipsa om den mousserande franska julmusten som säljs just nu + det finns bra alkoholfri öl + Beo är ju bra den med på systembolaget.

    (+ glöm inte beställa i förväg på systembolaget, tycker faktiskt det är fräckt då folk som ska ha stora fester och dyl renrakar en butik på de sorter de ska ha, vissa varor får butikerna bara in 1gång i veckan så då kan det hända de hyllorna är tomma i en vecka tills nya leveranser kommer (och nej systembolagsbutiker har inga jättelager med varor bakom lagerdörrarna). Och det finns ju fler kunder som vill kunna handla de varorna med. Ska man ha fest så vet man ofta i förväg att man ska handla stora mängder av vissa saker)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.