Hej!
Kan någon snäll hjälpa mig med ett recept för 60 personer,
Jag vill ha fläskfilé som ligger i någon sås, bara enkelt att värma.
Allt måste gå att förbereda någon dag innan.
Och så någon enkel förrätt.
Tacksam för hjälp
Eva
:)
Disen21 augusti 2008
Är det en fläskfilégryta som du menar?
Isåfall så är ju alla grytor godast (oftast) dagen efter.
Förrätt? är du öppen för alla förslag som paj, fisk, skaldjur m.m?
linalotta22 augusti 2008
Ett enkelt recept som dessutom är jättegott och säkert är lätt att utöka : Skär fläskfilen i så tjocka skivor du vill ha. Lägg i en långpanna .Blanda 3dl grädde, 2 burkar creme fraiche, 1 dl soja och 2-3 msk Sambal Oelek och häll detta över köttet. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1½ timme.
Denna rätt går bra med vilket kött som helst eller kyckling och är perfekt eftersom det sköter sig själv och ger tid till annat.:) Smakar bra även dagen efter...
Disen22 augusti 2008
Skrivet av linalotta den 22 aug 2008
Ett enkelt recept som dessutom är jättegott och säkert är lätt att utöka : Skär fläskfilen i så tjocka skivor du vill ha. Lägg i en långpanna .Blanda 3dl grädde, 2 burkar creme fraiche, 1 dl soja och 2-3 msk Sambal Oelek och häll detta över köttet. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1½ timme.
Denna rätt går bra med vilket kött som helst eller kyckling och är perfekt eftersom det sköter sig själv och ger tid till annat.:) Smakar bra även dagen efter...
Låter enkelt och gott. Har du lagt in det i dina recept?
linalotta22 augusti 2008
Nej , har inte gjort det men skall genast sätta fart :)
linalotta22 augusti 2008
URSÄKTA MIG !!!!!! Det skall vara 2-3 TSK Sambal Oelek, inte msk.......då blir det nog för starkt !!!
Hoppas jag inte förstört middagen för någon nu:'(
Ett enkelt recept som dessutom är jättegott och säkert är lätt att utöka : Skär fläskfilen i så tjocka skivor du vill ha. Lägg i en långpanna .Blanda 3dl grädde, 2 burkar creme fraiche, 1 dl soja och 2-3 tsk Sambal Oelek och häll detta över köttet. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1½ timme.
Denna rätt går bra med vilket kött som helst eller kyckling och är perfekt eftersom det sköter sig själv och ger tid till annat. Smakar bra även dagen efter...
2mammamu23 augusti 2008
Tack för tipset
Det var bra det där med sambal olek.
men fler tips behövs.
Förrätt är bra om det är något kött eller
helt vegetariskt, pga fiskallergi
Häsningar
Eva
SDMaya23 augusti 2008
Dessa är två som jag ofta gör när vi ska bli många(Y), iofs aldrig gjort till 60 personer!:o:D
[recept] 19197[/recept]
[recept] 24511[/recept]
Förrätt:
Denna lite ovanliga förrätt är väldigt god!(L)
[recept] 40193[/recept]
Jag brukar göra recept och testa lite olika innan jag bestämmer mig... alltid svårt att veta om man tycker om det innan man testat :)
jhulia23 augusti 2008
Hej!
Du kan annars göra följande:
Och jag har som vanligt inga mått *S*, men detta går att göra för 1 -100 pers eller fler....men grunden är som följer:
1 fläskfilé i skivor
3 dl grädde
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
Färska champinjoner i skivor eller bitar
Koka upp grädde, soja och senap, skiva ner svampen och lägg sedan i fäskfiléskivorna som du har stekt med salt och peppar innan. Låt puttra ca 15 min.....och servera med ris, pasta eller kokt pressad potatis.....
Receptet utökar du allt eftersom du behöver mer av något.
Lycka till!!
Disen23 augusti 2008
Någon god kall eller varm soppa som förrätt. :p
Finns massvis här på klubben.:)
2mammamu24 augusti 2008
(Y)TACK!!!
Alla Ni som har svarat på min fest fråga, jag har fått många
olika tips, så jag ska provlaga en del mat framöver.
Tusen tack ännu en gån
Kramizar till er alla
busan3724 augusti 2008
Jag tycker att det är gott med champinjonsås till fläskfilé (Y)
evaldo24 augusti 2008
Fläskfilé för många.
Att laga god mat till så många personer är ingen lätt uppgift, men det här var riktigt gott. Den gången var det inte riktigt läge att be om receptet på marinaden.
När jag nu åtskilliga år senare återigen serverades marinerad fläskfilé vid ett större kalas var läget ett annat. Här är det receptet - troligtvis hämtat från en av våra svenska mattidningar. Någon kanske känner igen det och vet i vilken tidning receptet ursprungligen var publicerat.
INGREDIENSER:
60 personer
7 kg stor fläskfilé
ca 250 g smör
KRYDDBLANDNING:
½ dl salt
2 tsk svartpeppar
3 tsk mexikansk kryddblandning (eller annan blandning)
2 tsk finstött rosmarin
2 tsk salvia
1 tsk vitlökspulver
MARINAD:
2 msk salt
1½ tsk svartpeppar
4 dl vinäger
3 dl vatten
1-1½ liter matolja
2-4 pressade vitlöksklyftor
1 dl mycket finhackad gul lök
2 dl finhackad persilja
1-1½ dl kapris
GÖR SÅ HÄR:
Stek filéerna klara dagen innan.
Värm ugnen till 125 grader.
Putsa filéerna och blanda ihop kryddblandningen.
Krydda filéerna runt om.
Bryn filéerna i smöret i en stekpanna på hög värme.
Lägg köttet i en långpanna och stoppa in en ugnstermometer.
Ta ut köttet vid 65 grader (rosa) eller 70 grader.
Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs i skivor.
Blanda ihop marinaden, lägg i köttet och låt marinera över natten.
Fiona24 augusti 2008
Min moster gör en svampstuvning (oftast med champinjoner) som hon häller över fläskfilé som hon tillagat hel innan med bara salt och svartpeppar i ugnen, sedan när den kallnat skärs den i skivor o så stuvningen över - sedan in i ugnen. Gott med klyftpotatis eller potatisgratäng till.
Detta hade de på sitt bröllop till och med.
The_mama97mia24 augusti 2008
Evaldo kan du inte lägga in filéreceptet?
Som förrätt kan jag tänka mig ngn ostpajsvariant, antingen minipajer med ost o kanske en liten körsbärstomat i, servera med lite fin sallad
The_mama97mia24 augusti 2008
Förresten, receptet med sambal o o grädde o in i ugn länge, finns ett flertal varianter redan på MK recepten. Det är urgott, jag brukar söka på sambal o kotlett eller ngt så hittar man det.
Hej!
Kan någon snäll hjälpa mig med ett recept för 60 personer,
Jag vill ha fläskfilé som ligger i någon sås, bara enkelt att värma.
Allt måste gå att förbereda någon dag innan.
Och så någon enkel förrätt.
Tacksam för hjälp
Eva
:)
Är det en fläskfilégryta som du menar?
Isåfall så är ju alla grytor godast (oftast) dagen efter.
Förrätt? är du öppen för alla förslag som paj, fisk, skaldjur m.m?
Ett enkelt recept som dessutom är jättegott och säkert är lätt att utöka : Skär fläskfilen i så tjocka skivor du vill ha. Lägg i en långpanna .Blanda 3dl grädde, 2 burkar creme fraiche, 1 dl soja och 2-3 msk Sambal Oelek och häll detta över köttet. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1½ timme.
Denna rätt går bra med vilket kött som helst eller kyckling och är perfekt eftersom det sköter sig själv och ger tid till annat.:) Smakar bra även dagen efter...
Ett enkelt recept som dessutom är jättegott och säkert är lätt att utöka : Skär fläskfilen i så tjocka skivor du vill ha. Lägg i en långpanna .Blanda 3dl grädde, 2 burkar creme fraiche, 1 dl soja och 2-3 msk Sambal Oelek och häll detta över köttet. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1½ timme.
Denna rätt går bra med vilket kött som helst eller kyckling och är perfekt eftersom det sköter sig själv och ger tid till annat.:) Smakar bra även dagen efter...
Låter enkelt och gott. Har du lagt in det i dina recept?
Nej , har inte gjort det men skall genast sätta fart :)
URSÄKTA MIG !!!!!! Det skall vara 2-3 TSK Sambal Oelek, inte msk.......då blir det nog för starkt !!!
Hoppas jag inte förstört middagen för någon nu:'(
Ett enkelt recept som dessutom är jättegott och säkert är lätt att utöka : Skär fläskfilen i så tjocka skivor du vill ha. Lägg i en långpanna .Blanda 3dl grädde, 2 burkar creme fraiche, 1 dl soja och 2-3 tsk Sambal Oelek och häll detta över köttet. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1½ timme.
Denna rätt går bra med vilket kött som helst eller kyckling och är perfekt eftersom det sköter sig själv och ger tid till annat. Smakar bra även dagen efter...
Tack för tipset
Det var bra det där med sambal olek.
men fler tips behövs.
Förrätt är bra om det är något kött eller
helt vegetariskt, pga fiskallergi
Häsningar
Eva
Dessa är två som jag ofta gör när vi ska bli många(Y), iofs aldrig gjort till 60 personer!:o:D
[recept] 19197[/recept]
[recept] 24511[/recept]
Förrätt:
Denna lite ovanliga förrätt är väldigt god!(L)
[recept] 40193[/recept]
Jag brukar göra recept och testa lite olika innan jag bestämmer mig... alltid svårt att veta om man tycker om det innan man testat :)
Hej!
Du kan annars göra följande:
Och jag har som vanligt inga mått *S*, men detta går att göra för 1 -100 pers eller fler....men grunden är som följer:
1 fläskfilé i skivor
3 dl grädde
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
Färska champinjoner i skivor eller bitar
Koka upp grädde, soja och senap, skiva ner svampen och lägg sedan i fäskfiléskivorna som du har stekt med salt och peppar innan. Låt puttra ca 15 min.....och servera med ris, pasta eller kokt pressad potatis.....
Receptet utökar du allt eftersom du behöver mer av något.
Lycka till!!
Någon god kall eller varm soppa som förrätt. :p
Finns massvis här på klubben.:)
(Y)TACK!!!
Alla Ni som har svarat på min fest fråga, jag har fått många
olika tips, så jag ska provlaga en del mat framöver.
Tusen tack ännu en gån
Kramizar till er alla
Jag tycker att det är gott med champinjonsås till fläskfilé (Y)
Fläskfilé för många.
Att laga god mat till så många personer är ingen lätt uppgift, men det här var riktigt gott. Den gången var det inte riktigt läge att be om receptet på marinaden.
När jag nu åtskilliga år senare återigen serverades marinerad fläskfilé vid ett större kalas var läget ett annat. Här är det receptet - troligtvis hämtat från en av våra svenska mattidningar. Någon kanske känner igen det och vet i vilken tidning receptet ursprungligen var publicerat.
INGREDIENSER:
60 personer
7 kg stor fläskfilé
ca 250 g smör
KRYDDBLANDNING:
½ dl salt
2 tsk svartpeppar
3 tsk mexikansk kryddblandning (eller annan blandning)
2 tsk finstött rosmarin
2 tsk salvia
1 tsk vitlökspulver
MARINAD:
2 msk salt
1½ tsk svartpeppar
4 dl vinäger
3 dl vatten
1-1½ liter matolja
2-4 pressade vitlöksklyftor
1 dl mycket finhackad gul lök
2 dl finhackad persilja
1-1½ dl kapris
GÖR SÅ HÄR:
Stek filéerna klara dagen innan.
Värm ugnen till 125 grader.
Putsa filéerna och blanda ihop kryddblandningen.
Krydda filéerna runt om.
Bryn filéerna i smöret i en stekpanna på hög värme.
Lägg köttet i en långpanna och stoppa in en ugnstermometer.
Ta ut köttet vid 65 grader (rosa) eller 70 grader.
Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs i skivor.
Blanda ihop marinaden, lägg i köttet och låt marinera över natten.
Min moster gör en svampstuvning (oftast med champinjoner) som hon häller över fläskfilé som hon tillagat hel innan med bara salt och svartpeppar i ugnen, sedan när den kallnat skärs den i skivor o så stuvningen över - sedan in i ugnen. Gott med klyftpotatis eller potatisgratäng till.
Detta hade de på sitt bröllop till och med.
Evaldo kan du inte lägga in filéreceptet?
Som förrätt kan jag tänka mig ngn ostpajsvariant, antingen minipajer med ost o kanske en liten körsbärstomat i, servera med lite fin sallad
Förresten, receptet med sambal o o grädde o in i ugn länge, finns ett flertal varianter redan på MK recepten. Det är urgott, jag brukar söka på sambal o kotlett eller ngt så hittar man det.