Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

tillbehör på plankan

  • Erajscha 29 december 2011

    Vi ska äta plankstek på oxfilé på nyårsafton och jag har tänkt ha champinjonhattar med vitlöks-och persiljesmör, baconlindad haricots verts och halva tomater på också förutom moset men har ni idéer på fler grönsaker man kan ha på? Sparris har vi redan ratat för vi det gillar inte en av gästerna.

  • Gnurf 29 december 2011

    Kanske en liten rödlök med takbeläggning av chevreost...kanske...? {beauty}

  • zudette 29 december 2011

    Har egentligen inga andra förslag än de du själv skrivit. Champinjonhattarna är en hit!!! En annan grej jag haft ett par gånger är ostfyllda cocktailtomater - det kan vara ett tips - gott och lite annorlunda! Gröp ur kärnhuset och fyll tomaten med ost typ Creme Bonjour med den smak du gillar.

  • The_mama97mia 29 december 2011

    Inte för att jag tycker att du behöver ngt mera, det är ju klassiska garnityr och du vill ju ha plats för köttet med... Men jag tror mig veta att du gärna vill ha mkt grönsaker i, på och till maten!
    {eat}

    Så då tänker jag bara som när jag grillar eller gör annat grönt i ugnen -
    avocado är faktiskt väldigt gott varmt - smälter som ner lite. (Gärna lite ädelost på då, men inte till din planka för smakerna konkurrerar).
    Squash-halvmånar
    Färska minimajs - är ju vackert
    Schalottenlök halverad är fint med, kanske en flinga parmesan på den...

    När vi gör plankstek här hemma (bara jag o barnen) så ratar dom allt som är utöver kött, postmos och sås.... Medan jag älskar goda gröna garnityr!

  • MosterNettan 29 december 2011

    Jag tycker också det räcker med det du har. Det är risk att det kan bli för mycket smaker om du lägger till mera.
    En enkel sallad i en liten portionsskål på sidan kanske...?

  • Erajscha 29 december 2011

    Sallad innehåller inga fibrer så även om det är gott så tillför det inget som bromsar de snabba kolhydraterna i potatismoset...

    Minimajs var inte en så dum idé... man kanske kan linda in dem i nåt... vad tror ni om strimlor av förvälld purjo?

  • SvantAnkan 29 december 2011

    Grillade ananasringar

  • margaretan 29 december 2011

    grillad röd eller gul paprika ger ytterligare färg och smakupplevelse :)

  • MosterNettan 29 december 2011

    Skrivet av Erajscha den 29 dec 2011

    Sallad innehåller inga fibrer så även om det är gott så tillför det inget som bromsar de snabba kolhydraterna i potatismoset...

    Minimajs var inte en så dum idé... man kanske kan linda in dem i nåt... vad tror ni om strimlor av förvälld purjo?


    Sorry, läste tydligen inte din fråga riktigt.

  • Liindis 29 december 2011

    Du värkar veta bäst själv vad du skall ha på Ny År!!
    Lita på ditt själv!!!!
    Gott Nytt År!!,
    Din Middag kommer att bli kanon kram,
    Hopp hopp!.{party}
    Ps om du skall ha förätt och efterrätt,
    Så gör ej förstort av något . De du redan gjort är kanon!
    Man orkar aldrig om det är för mycket!,
    Vet ej om du skall ha något till bubblet når klockan slår 12!

  • The_mama97mia 30 december 2011

    Purjo är också gott, tror inte ens du behöver förvälla om det är smala strimlor.
    Eller bara en liten purjostubbe ? Också smaskens!

  • The_mama97mia 30 december 2011

    men nu tänker jag - kan man göra moset vänligare på nåt vis? Om man bara gör en smal pot mos rand o innanför det en med morotsmos/palsternacksmos? Fast det kanske inte hjälper? Jag är inte så haj på det där med snabba kolhydrater o sånt finlir...
    Lycka till och det blir säkerligen KANON!

  • mingdie 30 december 2011

    Tänker du på kolhydrater så förklarade min dietist för mig att alla rotfrukter innehåller massor av kolhydrater och man bör inte äta mer av dem en storleken på ett ägg, majs har väl också massor av socker i sig så dår har du ännu fler kolhydrater. varför inte göra sallad på något annat, t.ex kina kål eller hyvlad vitkål, röd kål och gurka, paprika, med salt , peppar, balsamvinäger och lite olivolja?
    Man behöver ju inte överdriva, ät lite av allt istället och sluta innan du blir övermätt. så kanske det finns plats för kaffe och efeterrätt också , hi hi
    Lycka till och Gott Nytt År

  • Erajscha 30 december 2011

    minimajs innehåller väldigt lite kolhydrater till skillnad från vanlig majs...

    Och "ät lite av allt" kanske är ett råd till någon som bantar .. jag är kostbehandlad diabetiker så mitt läge är lite annat... Jag äter normalt inte snabba kolhydrater alls. Mitt undatag för att det är nyårsafton är ett par spritsrosor potatismos... därför vill jag ha grönsaker istället/också.

  • jannewellbo 30 december 2011

    Tycker din idé med planka låter förträfflig. Har själv oxfilé och vet nu hur min planka ska se ut:

    Oxfilé
    Champinjonhattar med kantarellkräm
    Baconlindade Haricots Verts med lite riven parmesan
    Potatismos med riven Västerbotten

    Gott Nytt År alla matälskare!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.