Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakduk eller Plastfolie vid jäsning

  • Hjalt 25 oktober 2009

    Hej!
    Om en deg skall jäsa i en bunke är det bäst att täcka över med en bakduk eller att helt täppa till med plastfolie?

    Mvh, Johan.

  • swemartina 28 oktober 2009

    Skrivet av Hjalt den 25 okt 2009

    Hej!
    Om en deg skall jäsa i en bunke är det bäst att täcka över med en bakduk eller att helt täppa till med plastfolie?

    Mvh, Johan.


    Hej Johan, det går lite snabbare att jäsa om du täcker helt med plastfolie, jag gör det ibland när jag har ont om tid...

    Mvh, Martina

  • BagarnJeppson 9 november 2009

    Hej Johan!

    Till vanliga råg-eller vetemjölsdegar räcker det med att du lägger en bakduk över. Men gör du en ciabattadeg som ska jäsa i ett antal timmar föreslår jag att du täcker degen med plast.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.