Hej igen!
Vad är egentligen skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver? Vad är att föredra beroende på huruvida man bakar småkakor, mjuka kakor, bullar eller bröd? Jag har sett flera recept som använder sig av både bakpulver och bikarbonat. Kan det vara värt att experimentera med olika förhållanden?
Mvh, Johan.
BagarnJeppson2 november 2009
hej Johan!
Det är alltid värt att experimentera. Bakpulver består av natriumbikarbonat, sura fosfater och stärkelse. Bakpulver verkar till största delen när pulvret kommer in i ugnen, (värmen frigör kolsyran). Bikabonat består enbart av natriumbikarbonat och måste ha någon syrlig tillsats i degen eller smeten för att hela mängden kolsyra ska frigöras. En lätt bismak av soda kan annars uppstå.
Hej igen!
Vad är egentligen skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver? Vad är att föredra beroende på huruvida man bakar småkakor, mjuka kakor, bullar eller bröd? Jag har sett flera recept som använder sig av både bakpulver och bikarbonat. Kan det vara värt att experimentera med olika förhållanden?
Mvh, Johan.
hej Johan!
Det är alltid värt att experimentera. Bakpulver består av natriumbikarbonat, sura fosfater och stärkelse. Bakpulver verkar till största delen när pulvret kommer in i ugnen, (värmen frigör kolsyran). Bikabonat består enbart av natriumbikarbonat och måste ha någon syrlig tillsats i degen eller smeten för att hela mängden kolsyra ska frigöras. En lätt bismak av soda kan annars uppstå.
Lycka till!
Kalle