Jag har provat baka två gånger på en sort limpa där det är halva mängden vetemjöl och havlva mängden grahamsmjöl, men limporna blir väldig smuliga i mitten. Jag skulle vilja fråga om ni kan ge mig några tips vad det kan bero på att dem blir så.
Tack så mycket i förhand!
mvh
loisss1
BagarnJeppson9 november 2009
Hejsan!
Det är grahamsmjölet som gör att brödet blir smuligt men här kommer tre sätt att minska smuligheten:
- prova med är att skålla en del av grahamsmjölet
- låt fett ingå i degen
- jästiden på plåt bör inte vara för lång.
Testa detta så ska brödet förhoppningsvis bli bättre!
Hej!
Jag har provat baka två gånger på en sort limpa där det är halva mängden vetemjöl och havlva mängden grahamsmjöl, men limporna blir väldig smuliga i mitten. Jag skulle vilja fråga om ni kan ge mig några tips vad det kan bero på att dem blir så.
Tack så mycket i förhand!
mvh
loisss1
Hejsan!
Det är grahamsmjölet som gör att brödet blir smuligt men här kommer tre sätt att minska smuligheten:
- prova med är att skålla en del av grahamsmjölet
- låt fett ingå i degen
- jästiden på plåt bör inte vara för lång.
Testa detta så ska brödet förhoppningsvis bli bättre!
Mvh
Kalle
Tack så mycket för tipsen!
MVH
loisss1