Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En fråga som formlimpa

  • loisss1 3 november 2009

    Hej!

    Jag har provat baka två gånger på en sort limpa där det är halva mängden vetemjöl och havlva mängden grahamsmjöl, men limporna blir väldig smuliga i mitten. Jag skulle vilja fråga om ni kan ge mig några tips vad det kan bero på att dem blir så.

    Tack så mycket i förhand!
    mvh
    loisss1

  • BagarnJeppson 9 november 2009

    Hejsan!

    Det är grahamsmjölet som gör att brödet blir smuligt men här kommer tre sätt att minska smuligheten:

    - prova med är att skålla en del av grahamsmjölet
    - låt fett ingå i degen
    - jästiden på plåt bör inte vara för lång.

    Testa detta så ska brödet förhoppningsvis bli bättre!

    Mvh

    Kalle

  • loisss1 9 november 2009

    Tack så mycket för tipsen!

    MVH
    loisss1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.