Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färglösa bröd

  • konstrad 10 december 2009

    Hej!
    Jag har en gammal varmluftsugn med en maxeffekt på 200ºC och när jag gräddar bröd i den får de en grå och tråkig yta. Jag brukar hålla värmen 20-25º under det som är angivnet i recept, vilket jag läst att man ska göra.
    Hur kan jag få en trevligare färg på bröden, så att de verkligen ser gräddade ut och inte som gråa, stelnade degklumpar?

  • BagarnJeppson 14 december 2009

    Hej!

    Prova med att öka värmen och då så mycket det går, för jag tror att värmen är för låg i ugnen.

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.