Hej!
Jag har en gammal varmluftsugn med en maxeffekt på 200ºC och när jag gräddar bröd i den får de en grå och tråkig yta. Jag brukar hålla värmen 20-25º under det som är angivnet i recept, vilket jag läst att man ska göra.
Hur kan jag få en trevligare färg på bröden, så att de verkligen ser gräddade ut och inte som gråa, stelnade degklumpar?
BagarnJeppson14 december 2009
Hej!
Prova med att öka värmen och då så mycket det går, för jag tror att värmen är för låg i ugnen.
Hej!
Jag har en gammal varmluftsugn med en maxeffekt på 200ºC och när jag gräddar bröd i den får de en grå och tråkig yta. Jag brukar hålla värmen 20-25º under det som är angivnet i recept, vilket jag läst att man ska göra.
Hur kan jag få en trevligare färg på bröden, så att de verkligen ser gräddade ut och inte som gråa, stelnade degklumpar?
Hej!
Prova med att öka värmen och då så mycket det går, för jag tror att värmen är för låg i ugnen.
Kalle