Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiasko när jag gör makroner

  • imminn 2 december 2009

    Hej!
    Skulle ni kunna ge mej något råd hur jag ska lyckas med att göra makroner. Jag har försökt två gånger med samma dåliga resultat. Jag har ett recept på 4 dl forsocker, 1/2 dl strösocker, 125 gr mald mandel, 1 1/4 dl äggvita. För det första så skulle jag inte kunna spritsa ut dem för smeten är alldeles för rinnande. De ser fina ut i början av baktiden i ugnen med en fin glansig yta, för att senare spricker ytan och resten av kakan ser ut att ligga bredvid. Jag har 150 gr i mitten av ugnen 12 min. Snälla ge mej ett råd.
    MVH//
    Imminn

  • Gixxran 4 december 2009

    Skrivet av imminn den 2 dec 2009
    Hej!
    Skulle ni kunna ge mej något råd hur jag ska lyckas med att göra makroner. Jag har försökt två gånger med samma dåliga resultat. Jag har ett recept på 4 dl forsocker, 1/2 dl strösocker, 125 gr mald mandel, 1 1/4 dl äggvita. För det första så skulle jag inte kunna spritsa ut dem för smeten är alldeles för rinnande. De ser fina ut i början av baktiden i ugnen med en fin glansig yta, för att senare spricker ytan och resten av kakan ser ut att ligga bredvid. Jag har 150 gr i mitten av ugnen 12 min. Snälla ge mej ett råd.
    MVH//
    Imminn

  • BagarnJeppson 7 december 2009

    Hej!

    Minska på äggvitan, så att smeten blir spritsbar. Prova med detta, så hoppas jag det blir bättre!

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.