Hej!
Skulle ni kunna ge mej något råd hur jag ska lyckas med att göra makroner. Jag har försökt två gånger med samma dåliga resultat. Jag har ett recept på 4 dl forsocker, 1/2 dl strösocker, 125 gr mald mandel, 1 1/4 dl äggvita. För det första så skulle jag inte kunna spritsa ut dem för smeten är alldeles för rinnande. De ser fina ut i början av baktiden i ugnen med en fin glansig yta, för att senare spricker ytan och resten av kakan ser ut att ligga bredvid. Jag har 150 gr i mitten av ugnen 12 min. Snälla ge mej ett råd.
MVH//
Imminn
Gixxran4 december 2009
Skrivet av imminn den 2 dec 2009
Hej!
Skulle ni kunna ge mej något råd hur jag ska lyckas med att göra makroner. Jag har försökt två gånger med samma dåliga resultat. Jag har ett recept på 4 dl forsocker, 1/2 dl strösocker, 125 gr mald mandel, 1 1/4 dl äggvita. För det första så skulle jag inte kunna spritsa ut dem för smeten är alldeles för rinnande. De ser fina ut i början av baktiden i ugnen med en fin glansig yta, för att senare spricker ytan och resten av kakan ser ut att ligga bredvid. Jag har 150 gr i mitten av ugnen 12 min. Snälla ge mej ett råd.
MVH//
Imminn
BagarnJeppson7 december 2009
Hej!
Minska på äggvitan, så att smeten blir spritsbar. Prova med detta, så hoppas jag det blir bättre!
Hej!
Skulle ni kunna ge mej något råd hur jag ska lyckas med att göra makroner. Jag har försökt två gånger med samma dåliga resultat. Jag har ett recept på 4 dl forsocker, 1/2 dl strösocker, 125 gr mald mandel, 1 1/4 dl äggvita. För det första så skulle jag inte kunna spritsa ut dem för smeten är alldeles för rinnande. De ser fina ut i början av baktiden i ugnen med en fin glansig yta, för att senare spricker ytan och resten av kakan ser ut att ligga bredvid. Jag har 150 gr i mitten av ugnen 12 min. Snälla ge mej ett råd.
MVH//
Imminn
Hej!
Skulle ni kunna ge mej något råd hur jag ska lyckas med att göra makroner. Jag har försökt två gånger med samma dåliga resultat. Jag har ett recept på 4 dl forsocker, 1/2 dl strösocker, 125 gr mald mandel, 1 1/4 dl äggvita. För det första så skulle jag inte kunna spritsa ut dem för smeten är alldeles för rinnande. De ser fina ut i början av baktiden i ugnen med en fin glansig yta, för att senare spricker ytan och resten av kakan ser ut att ligga bredvid. Jag har 150 gr i mitten av ugnen 12 min. Snälla ge mej ett råd.
MVH//
Imminn
Hej!
Minska på äggvitan, så att smeten blir spritsbar. Prova med detta, så hoppas jag det blir bättre!
Mvh
Kalle