Hej!
Hur får jag dessa "fluffiga" scones som man kan få på kondis där dom serverar afternoon tea?? Höga och luftiga. Mina blir så kompakta.
Har du något tips eller bra recept?
BagarnJeppson7 december 2009
Hej!
Skicka in receptet och hur du går till väga, så ska jag försöka att hjälpa dig.
Kalle
orjbar7 december 2009
Scones
2 dl mjölk
75 gr smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Blanda alla torra ing. Arbeta ner smöret i blandningen och häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Dela degen i mindre bitar, 8 st brukar jag ta och lägger dom sedan i stora muffinsformar. Gräddar i 275 gr 10-12 min.
Skulle vilja ha dom höga och fluffiga? Nu blir dom kompakta, vad har du för tips?
Hej!
Hur får jag dessa "fluffiga" scones som man kan få på kondis där dom serverar afternoon tea?? Höga och luftiga. Mina blir så kompakta.
Har du något tips eller bra recept?
Hej!
Skicka in receptet och hur du går till väga, så ska jag försöka att hjälpa dig.
Kalle
Scones
2 dl mjölk
75 gr smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Blanda alla torra ing. Arbeta ner smöret i blandningen och häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Dela degen i mindre bitar, 8 st brukar jag ta och lägger dom sedan i stora muffinsformar. Gräddar i 275 gr 10-12 min.
Skulle vilja ha dom höga och fluffiga? Nu blir dom kompakta, vad har du för tips?