Hej jag bakar en farinlimpa med torrjäst o 200 gram farinsocker / 5 dl mjölk. Problemet är att degen inte
vill jäsa ordentiligt. Jag blandar jästen med mjölet.
Jag vet inte vad de beror på!!!
Limpan blir inte hög utan tvärtom.
MVH Monica
BagarnJeppson8 december 2008
Hej,
För mycket socker hämmar jäsningen. Tänk på att mjölken är lite varmare än vanligt. Torrjäst skall upp i 45-50 grader för att komma igång att jäsa.
Hej jag bakar en farinlimpa med torrjäst o 200 gram farinsocker / 5 dl mjölk. Problemet är att degen inte
vill jäsa ordentiligt. Jag blandar jästen med mjölet.
Jag vet inte vad de beror på!!!
Limpan blir inte hög utan tvärtom.
MVH Monica
Hej,
För mycket socker hämmar jäsningen. Tänk på att mjölken är lite varmare än vanligt. Torrjäst skall upp i 45-50 grader för att komma igång att jäsa.
Mvh
Kalle