Hejsan
Hur får man bullarna att smaka mera saffran utan att behöva tillsätta 4 påsar vad finns det för tips.Har hört att man kan mala saffranet i socker men vaet inte om det stämmer.
MVh Nina
ajobs9 december 2009
Hejsan,
Jag kommer nog att få alla svenska bak-puritaner på halsen men jag köper inte mitt saffran på Konsum, istället letar jag reda på en turkisk/arabisk matvarubutik... Saffran som odlas i Spanien ör den som säljs som "äkta" i de svenska butikerna, men Saffran odlas även i Turkiet och över hela Arabisk-språkområdet. Den kryddan används i otal av nordafrikansk och arabisk matlagning. Priset för Saffran i den turkiska butiken är en tiondel av den som säljs i Svenska butiker. Så du har råd att handla upp ett litet lager av saffran.
BagarnJeppson14 december 2009
Hej!
Ja, stöt saffran riktigt fint med en sockerbit i en mortel. Häll lite av vätskan i morteln och blanda sedan det i degspadet.
Hejsan
Hur får man bullarna att smaka mera saffran utan att behöva tillsätta 4 påsar vad finns det för tips.Har hört att man kan mala saffranet i socker men vaet inte om det stämmer.
MVh Nina
Hejsan,
Jag kommer nog att få alla svenska bak-puritaner på halsen men jag köper inte mitt saffran på Konsum, istället letar jag reda på en turkisk/arabisk matvarubutik... Saffran som odlas i Spanien ör den som säljs som "äkta" i de svenska butikerna, men Saffran odlas även i Turkiet och över hela Arabisk-språkområdet. Den kryddan används i otal av nordafrikansk och arabisk matlagning. Priset för Saffran i den turkiska butiken är en tiondel av den som säljs i Svenska butiker. Så du har råd att handla upp ett litet lager av saffran.
Hej!
Ja, stöt saffran riktigt fint med en sockerbit i en mortel. Häll lite av vätskan i morteln och blanda sedan det i degspadet.
Kalle