Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sockerförbrukning vid jäsning

  • irte 4 september 2009

    Hej Bagarn! Hur mycket socker förbrukar jästen? Om jag bakar på 8g jäst, har i 7 g socker och 2½dl vatten, så linfrö, fibrex, rågsikt och vete och salt, har då tillsatt socker förbrukats efter 140 minuters total jästid?:)hälsar irene

  • BagarnJeppson 26 oktober 2009

    Hej!

    Det är lite vågat att svara på för sockerarterna omvandlas under jäsning till fruktos som smakar mindre sött.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.