Varför skall man använda margarin istället för smör när man bakar wienerbröd? Jag tycker bättre om smör (nyttigare) än margarin som har så mycket tillsatser.
BagarnJeppson9 november 2009
Hej!
Det som det handlar om är smidigheten i margarinet när du kavlar in fettet i degen för att inte skada lagren som du får när du kavlar ett treslag. Ett tips är att om du ska använda smör så kyl ingredienserna till degen först. Ställ mjölet i frysen och resten av ingredienserna i kylen dagen innan du blandar degen, då blir det lättare att kavla in smöret i degen.
Lycka till!
Kalle
ludde3pojken10 november 2009
Skrivet av BagarnJeppson den 9 nov 2009
Hej!
Det som det handlar om är smidigheten i margarinet när du kavlar in fettet i degen för att inte skada lagren som du får när du kavlar ett treslag. Ett tips är att om du ska använda smör så kyl ingredienserna till degen först. Ställ mjölet i frysen och resten av ingredienserna i kylen dagen innan du blandar degen, då blir det lättare att kavla in smöret i degen.
Varför skall man använda margarin istället för smör när man bakar wienerbröd? Jag tycker bättre om smör (nyttigare) än margarin som har så mycket tillsatser.
Hej!
Det som det handlar om är smidigheten i margarinet när du kavlar in fettet i degen för att inte skada lagren som du får när du kavlar ett treslag. Ett tips är att om du ska använda smör så kyl ingredienserna till degen först. Ställ mjölet i frysen och resten av ingredienserna i kylen dagen innan du blandar degen, då blir det lättare att kavla in smöret i degen.
Lycka till!
Kalle
Hej!
Det som det handlar om är smidigheten i margarinet när du kavlar in fettet i degen för att inte skada lagren som du får när du kavlar ett treslag. Ett tips är att om du ska använda smör så kyl ingredienserna till degen först. Ställ mjölet i frysen och resten av ingredienserna i kylen dagen innan du blandar degen, då blir det lättare att kavla in smöret i degen.
Lycka till!
Kalle