Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

wienerbröd

  • ludde3pojken 5 november 2009

    Varför skall man använda margarin istället för smör när man bakar wienerbröd? Jag tycker bättre om smör (nyttigare) än margarin som har så mycket tillsatser.

  • BagarnJeppson 9 november 2009

    Hej!

    Det som det handlar om är smidigheten i margarinet när du kavlar in fettet i degen för att inte skada lagren som du får när du kavlar ett treslag. Ett tips är att om du ska använda smör så kyl ingredienserna till degen först. Ställ mjölet i frysen och resten av ingredienserna i kylen dagen innan du blandar degen, då blir det lättare att kavla in smöret i degen.

    Lycka till!

    Kalle

  • ludde3pojken 10 november 2009

    Skrivet av BagarnJeppson den 9 nov 2009

    Hej!

    Det som det handlar om är smidigheten i margarinet när du kavlar in fettet i degen för att inte skada lagren som du får när du kavlar ett treslag. Ett tips är att om du ska använda smör så kyl ingredienserna till degen först. Ställ mjölet i frysen och resten av ingredienserna i kylen dagen innan du blandar degen, då blir det lättare att kavla in smöret i degen.

    Lycka till!

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.