Jag har tänkt att grill fläskfile men är lite tveksam, skall jag grilla den som den är eller kan jag fylla den med något,
Grillexperten7 juni 2011
Hej!
Jag tycker du skall grilla fläskfilén utan att fylla den här kommer ett recept på detta.
För 4 portioner:
---------------------------
600 g fläskfilé
Gör så här:
---------------------------
Trä en 3-liters plastpåse i en annan lika stor så att det blir dubbel påse. Blanda marinaden i en skål. Lägg den putsade fläskfilen i påsen och häll över marinaden: Knyt noga påsen så att inget läcker ut lägg påsen i en form och ställ kallt, gärna dagen innan grillningen.
Salta och grilla filen på lagom värme i ca 15 min. Vänd några gånger under grillningen. Låt fläskfilen vila lite och skär sedan upp den i skivor.
Jag har tänkt att grill fläskfile men är lite tveksam, skall jag grilla den som den är eller kan jag fylla den med något,
Hej!
Jag tycker du skall grilla fläskfilén utan att fylla den här kommer ett recept på detta.
För 4 portioner:
---------------------------
600 g fläskfilé
Marinad
1 msk sambal oelek
1 dl rött vin
1 dl kallt vatten
1 msk olja
1 msk soja
1 msk honung
1/2 tsk timjan
Gör så här:
---------------------------
Trä en 3-liters plastpåse i en annan lika stor så att det blir dubbel påse. Blanda marinaden i en skål. Lägg den putsade fläskfilen i påsen och häll över marinaden: Knyt noga påsen så att inget läcker ut lägg påsen i en form och ställ kallt, gärna dagen innan grillningen.
Salta och grilla filen på lagom värme i ca 15 min. Vänd några gånger under grillningen. Låt fläskfilen vila lite och skär sedan upp den i skivor.
Smaklig spis!
Mats