Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskfilé

  • Sissibella 12 maj 2011

    Hej, har du något bra grundknep när man grillar fläskfilé?
    Har gasolgrill. Kan man helt enkelt känna på filéerna när de är färdiga? Har läst att man kan rulla in dem i metallfolie efteråt. I så fall hur länge ska de ligga i den och vila? Blir de inte kalla då?

  • Grillexperten 13 maj 2011

    Hej !
    För att vara på den säkra sidan då det gäller fläskfilé så rekomenderar jag att införskaffa en digital termometer och grilla till ca 70°C ( går efter ca 3°C i paketet) och sedan rullan in i aluminium folie och lägga paketet vid ena kanten på grillen där det inte är så varmt. Den kan ligga där en stund men inte över en timma för då kallnar den lätt eller blir torr.
    MVH Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.