Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

het marinad.

  • woopi 19 maj 2011

    hej,köpt tunna revbensspjäll som jag tänte marinera minst ett dygn och sedan kunna frysa in en del av spjällen,men jag vill has heta kryddor imarinaden och jag älskar vitlök,kan du komponera ihop något åt mej.

  • Grillexperten 20 maj 2011

    Hej !
    Här kommer ett reccept på en het Whisky marinad till ditt kött.
    Tillagning
    Detta är en marinad som jag brukar använda till kött och kyckling.

    Allt är ungefärliga mått och går alldeles utmärkt att variera efter egen smak och egna ingredienser.

    4 Msk Sweet Chili Sauce
    4 Msk Matolja
    2 Msk Soja
    4st Vitlöksklyftor pressade
    2 Msk Balsam vinäger
    2 Msk Rökig Whisky
    Salt & Svartpeppar

    Rör ihop alltsammans i en skål och marinera kött eller kyckling.
    Tänk på att när man steker köttet sedan så blir det lätt bränt på
    grund av sockret i Sweet Chili såsen. Så var lite försiktig med värmen.

    Denna marinad använder jag till nästan vad som helst för rätt. Man kan strimla kött och marinera och sedan steka och ha i stället för köttfärsen i tortillas. Jag har även använt det som marinad när jag helstekt biff i ugnen. Kyckling passar också bra med denna marinad.
    Smaklig spis Mats!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.