Varje år lagar jag en viltmiddag där den centrala delen är en ganska mustig älgryta som serveras med potatis och vinbärsgelé. Förra året bjöd jag på en "Stellenzicht Golden Triangle Shiraz " (22095) men vill i år prova något nytt.
Har vinexperten något tips på ett lämpligt vin med ganska kraftig smak som passar bra till en älg i oktober?
Vidare, vad serverar man till en svampsoppa som förrätt?
Tack på förhand
Vinexperten18 september 2009
I år kan du prova en smakrik argentinare till din äggryta i oktober, Gran Lurton 2006 som är en Cabernetblend med lång och nyanserad eftersmak. (6513) 115:- i ordinarie sortiment på SB.
Svampsoppa och vin är inte alldeles lätt, särskilt om svampsoppan är spetsad med sherry eller cognac vilket ju inte är ovanligt. Det passar normalt bäst med ett rött vin i lite lättare, fruktig stil. Valpolicella Superiore 2006 från Allegrini är en utmärkt följeslagare till en höstig svampsoppa. art nr 6010, 99:- i ordinarie sortiment.
permorberg24 september 2009
Jättebra tips, tack så hjärtligt!
Jag återkommer med en rapport om upplevelsen, blir någon gång i slutet av oktober.
Vinexperten27 oktober 2009
Kul! Jag ser fram emot att höra om det, drack själv Gran Lurton med älgfärsbiffar och trattkantareller tillsammans med Fritte härom helgen .- gott!
Hej!
Varje år lagar jag en viltmiddag där den centrala delen är en ganska mustig älgryta som serveras med potatis och vinbärsgelé. Förra året bjöd jag på en "Stellenzicht Golden Triangle Shiraz " (22095) men vill i år prova något nytt.
Har vinexperten något tips på ett lämpligt vin med ganska kraftig smak som passar bra till en älg i oktober?
Vidare, vad serverar man till en svampsoppa som förrätt?
Tack på förhand
I år kan du prova en smakrik argentinare till din äggryta i oktober, Gran Lurton 2006 som är en Cabernetblend med lång och nyanserad eftersmak. (6513) 115:- i ordinarie sortiment på SB.
Svampsoppa och vin är inte alldeles lätt, särskilt om svampsoppan är spetsad med sherry eller cognac vilket ju inte är ovanligt. Det passar normalt bäst med ett rött vin i lite lättare, fruktig stil. Valpolicella Superiore 2006 från Allegrini är en utmärkt följeslagare till en höstig svampsoppa. art nr 6010, 99:- i ordinarie sortiment.
Jättebra tips, tack så hjärtligt!
Jag återkommer med en rapport om upplevelsen, blir någon gång i slutet av oktober.
Kul! Jag ser fram emot att höra om det, drack själv Gran Lurton med älgfärsbiffar och trattkantareller tillsammans med Fritte härom helgen .- gott!