Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förberedas/lagas två dagar i förväg?

  • BellaHbg 2 maj 2013

    Har ni förslag på buffe mat som kan lagas två dagar innan den skall ätas?

  • DiLuca 6 maj 2013

    Hej!
    Vi har många förslag på mat som kan förberedas i förväg!
    Dubbelmarinerad fläskfile http://www.zeta.nu/recept/buffe/italiensk-buffe/dubbelmarinerad-flaskfile får mycket smak och blir fantastiskt god när man gör den två dagar i förväg. För den marinerade kycklingfilen gäller samma, när fileerna får ligga lite längre tid i marinaden blir de både möra och får mer smak. http://www.zeta.nu/recept/grilla/grillad-kycklingfile-i-tomatmarinad

    Både potatissallad och pastasallad gåt att förbereda, koka potatisen eller pastan och blanda ihop med en god vinägrett eller sås. Förvara i en burk med tätslutande lock. Samma dag som det ska serveras tillsätter du grönsaker och sallad.
    http://www.zeta.nu/recept/sallader/pastasallad/pastasallad-med-pesto-cocktailtomater-rucola-och-parmesan
    http://www.zeta.nu/recept/sallader/potatissallad_1/potatissallad-med-senapdressing-och-kapris
    Såser och röror blir också nästan bättre om de får stå någon dag innan servering. På http://www.zeta.nu/recept/sas-och-dressing hittar du några förslag, till exempel vitlöksdressing eller krämig valnötssås med parmesanost.
    Till dessert kan jag rekommendera italiensk kladdkaka, chokladkräm med vaniljplommon eller tiramisu som också går utmärkt att göra i förväg!
    http://www.zeta.nu/recept/efterratt/kladdkaka-p%C3%A5-italienskt-vis
    http://www.zeta.nu/recept/efterratt/chokladkram-med-vaniljplommon
    http://www.zeta.nu/recept/efterratt/tiramis%C3%B9-

    Lycka till med din fest och hör gärna av dig om du har fler frågor!
    /Anna

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.