Kul idé att kunna fråga och få svar från experter!
Jag skulle vilja ha en buffé på en födelsedagsfest, men jag vill helst att det ska känna nytt och fräscht. Har ni några tips på vad som är "inne" just nu? Jag som fyller år vill helst inte hålla på och laga maten (kan tänka mig att stå vid grillen, jag är ju man) när gästerna är på plats, så gärna några delar man kan förbereda kvällen innan.
Tack och bock!
DiLuca25 april 2013
Hej!
Buffé är ju perfekt när man ska ha födelsedagsfest och vill man inte stå i köket när gästerna har kommit så föreslår vi en kall buffé.
Prova att göra en dubbelmarinerad fläskfilé, den kan du marinera, grilla dagen innan och sedan låta ligga i ytterligare en marinad under natten. Sedan är det bara att skiva upp och lägga upp på serveringsfat.Halloumipanerade kycklingspett går att förbereda och är goda både kalla och varma. En potatissallad med goda ingredienser som fetaost och pinjenötter eller potatissallad med senapsdressing passar också bra på buffébordet tillsammans med filén och kycklingen. Och så klart är det gott med en rad goda såser och röror. Jag kan speciellt tipsa om vår krämiga valnötssås med parmesanost!
Småplock som melon med prosciutto kan förberedas likaså marinerade oliver. Perfekt småplock på buffébordet. Bresaolarullar med mascarpone och citron, är lite pilligt att göra men otroligt gott och bra att förbereda.
Lite gott bröd till detta så har du en god buffe!
Lycka till!
/Anna
Hej,
Kul idé att kunna fråga och få svar från experter!
Jag skulle vilja ha en buffé på en födelsedagsfest, men jag vill helst att det ska känna nytt och fräscht. Har ni några tips på vad som är "inne" just nu? Jag som fyller år vill helst inte hålla på och laga maten (kan tänka mig att stå vid grillen, jag är ju man) när gästerna är på plats, så gärna några delar man kan förbereda kvällen innan.
Tack och bock!
Hej!
Buffé är ju perfekt när man ska ha födelsedagsfest och vill man inte stå i köket när gästerna har kommit så föreslår vi en kall buffé.
Prova att göra en dubbelmarinerad fläskfilé, den kan du marinera, grilla dagen innan och sedan låta ligga i ytterligare en marinad under natten. Sedan är det bara att skiva upp och lägga upp på serveringsfat.Halloumipanerade kycklingspett går att förbereda och är goda både kalla och varma. En potatissallad med goda ingredienser som fetaost och pinjenötter eller potatissallad med senapsdressing passar också bra på buffébordet tillsammans med filén och kycklingen. Och så klart är det gott med en rad goda såser och röror. Jag kan speciellt tipsa om vår krämiga valnötssås med parmesanost!
Småplock som melon med prosciutto kan förberedas likaså marinerade oliver. Perfekt småplock på buffébordet. Bresaolarullar med mascarpone och citron, är lite pilligt att göra men otroligt gott och bra att förbereda.
Lite gott bröd till detta så har du en god buffe!
Lycka till!
/Anna