Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

behöver råd

 • andersstromberg 1 februari 2008

  skall göra en gastrick bay pas och behöver en del recpt för mat som måste va som pressad både kött och grönsake med mera i 4 veckor sen kan jag bara äta 35ml i resten av mitt liv 8 gånger om dagen har ni bra recept till mej vore det fint

 • Jessika 1 februari 2008

  Jag läste i min lokaltidning om ett äldreboende som för att de äldre skulle slippa äta puré när dom hade svårt att tugga gjorde patéer av maten. Kan det kanske vara något. Då finns det ju massor av goda varianter. Kyckling-, Lax-, Lamm-, Grönsaks- och Lantpaté för att nämna några.

  Soppor finns det ju också massor av goda varianter där man mixar grönsakerna till en slät soppa. Det borde man kunna göra även med kyckling, fisk och räkor mm. (många av köpsopporna är ju faktiskt släta).

  Lycka till!

 • andersstromberg 1 februari 2008

  Tack och hur når jag deras recept och det måste va puré ioch med att jag får ny mage och ny mag mun

 • imse 1 februari 2008

  Det finns färdiga styckesfrysta bitar av grönsaker, fisk, kött och frukt att köpa, sk pelletsbitar. Det är bara att smälta och tillsätta smaksättning. Findus har dessa.
  Men det bästa är väl att mixa dagens middag och späda den till lagom konsistens. Se till att få i dig mat från alla kostcirkelns delar bara. Dina portioner är ju inte så stora så det är viktigt att de är näringstäta.

  Lycka till med din purékost

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.