Jag har lite problem när det gäller min kompis flickvän. Hon och min kompis har bjudit mig och min kille på mat flera gånger, och nu anser vi att det är vår tur. Problemet är att hon både är laktosintolerant och glutenallergiker.
Hemma hos dem har hon egen pasta och liknande, och vi brukar göra en speciell sås till oss (Jag är också laktoskänslig).
Men nu, vad kan man göra för mat, som är billig, som inte innehåller något av detta?
Snälla hjälp mig!:(
monac6 december 2008
Gör någon god gryta med kokosmjölk,servera ris till...så kommer du runt det lilla problemet.
bäst att skriva det om inte ALLA vet att kokosmjölk INTE innehåller en gnutta lactos:D
lycka till.
Lotteli446 december 2008
Du kan göra vilken maträtt som helst egentligen.Det är bara att ersätta mjöl, skorpmjöl m.m med glutenfritt alternativ.Det du måste vara väldigt noga med är att bänkar och köksredskap MÅSTE vara helt fria från gluten.Det momentet är nog det svåraste har jag förstått på mina kompisar det är ju så att om du gör mat med gluten samtidigt är det också viktigt att du tvättar händerna innan du tar i nåt glutenfritt för minsta smula fräter upp tarmslemhinnan tyvärr.Men jag lovar att det är värt besväret det kommer bli uppskattat för vi glutenintolerante är då inte bortskämda med mat utanför vårt eget kök Lycka till.
monac6 december 2008
gluten är inte så svårt att undvika...det är värre med laktosen...tycker jag...alla goda ostar...suck:'(
lycka till med din middag.
Har under mina recept ett gluten & laksofritt bröd,tål att kika på!:)
festmaten6 december 2008
Skrivet av monac den 6 dec 2008
gluten är inte så svårt att undvika...det är värre med laktosen...tycker jag...alla goda ostar...suck:'(
lycka till med din middag.
Har under mina recept ett gluten & laksofritt bröd,tål att kika på!:)
Gluten kan vara ganska knepigt att undvika faktiskt.
Det gäller att lusläsa ingrediensförteckningen på paketet.
DESSA PRODUKTER INNEHÅLLER GLUTEN:
Bulgur, Cous-cous (framställs av vete), mannagryn (är också av vete), öl (malt).
Men vetestärkelse är glutenfritt! det används i glutenfria mjölmixer.
Uncle Ben´s ris är garanterat glutenfritt.
Virvlande7 december 2008
Tack så jättemycket för alla tips! Laktos är jag ju själv ganska van vid att undvika, men jag har inte varit så säker på gluten innan. Tack än en gång! :D
Linlock7 december 2008
Skrivet av monac den 6 dec 2008
gluten är inte så svårt att undvika...det är värre med laktosen...tycker jag...alla goda ostar...suck:'(
lycka till med din middag.
Har under mina recept ett gluten & laksofritt bröd,tål att kika på!:)
Jag har lite problem när det gäller min kompis flickvän. Hon och min kompis har bjudit mig och min kille på mat flera gånger, och nu anser vi att det är vår tur. Problemet är att hon både är laktosintolerant och glutenallergiker.
Hemma hos dem har hon egen pasta och liknande, och vi brukar göra en speciell sås till oss (Jag är också laktoskänslig).
Men nu, vad kan man göra för mat, som är billig, som inte innehåller något av detta?
Snälla hjälp mig!:(
Gör någon god gryta med kokosmjölk,servera ris till...så kommer du runt det lilla problemet.
bäst att skriva det om inte ALLA vet att kokosmjölk INTE innehåller en gnutta lactos:D
lycka till.
Du kan göra vilken maträtt som helst egentligen.Det är bara att ersätta mjöl, skorpmjöl m.m med glutenfritt alternativ.Det du måste vara väldigt noga med är att bänkar och köksredskap MÅSTE vara helt fria från gluten.Det momentet är nog det svåraste har jag förstått på mina kompisar det är ju så att om du gör mat med gluten samtidigt är det också viktigt att du tvättar händerna innan du tar i nåt glutenfritt för minsta smula fräter upp tarmslemhinnan tyvärr.Men jag lovar att det är värt besväret det kommer bli uppskattat för vi glutenintolerante är då inte bortskämda med mat utanför vårt eget kök Lycka till.
gluten är inte så svårt att undvika...det är värre med laktosen...tycker jag...alla goda ostar...suck:'(
lycka till med din middag.
Har under mina recept ett gluten & laksofritt bröd,tål att kika på!:)
gluten är inte så svårt att undvika...det är värre med laktosen...tycker jag...alla goda ostar...suck:'(
lycka till med din middag.
Har under mina recept ett gluten & laksofritt bröd,tål att kika på!:)
Gluten kan vara ganska knepigt att undvika faktiskt.
Det gäller att lusläsa ingrediensförteckningen på paketet.
DESSA PRODUKTER INNEHÅLLER GLUTEN:
Bulgur, Cous-cous (framställs av vete), mannagryn (är också av vete), öl (malt).
Men vetestärkelse är glutenfritt! det används i glutenfria mjölmixer.
Uncle Ben´s ris är garanterat glutenfritt.
Tack så jättemycket för alla tips! Laktos är jag ju själv ganska van vid att undvika, men jag har inte varit så säker på gluten innan. Tack än en gång! :D
gluten är inte så svårt att undvika...det är värre med laktosen...tycker jag...alla goda ostar...suck:'(
lycka till med din middag.
Har under mina recept ett gluten & laksofritt bröd,tål att kika på!:)
Lagrade hårdostar är i princip laktosfria..