Jag tänkte göra Broccoli och blomkålsgratäng imorgon men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska ha till.. I gratängen är det också grädde, creme fraiche och ost. Jag funderade på fläskfilé. Vad hade ni haft till?
Temme6 september 2010
Fläskfilé funkar. Eller kanske kassler/ någon smakrik skinka?
amoz6 september 2010
Jag skulle nog ha kött med lite mer smak precis Temme föreslår. Det finns varmrökt fläskfilé att köpa som du bara värmer. Riktigt gott!
elleave6 september 2010
Jag skulle absolut ha haft rökt skinka eller kanske pastrami till. Ibland har jag gjort broccoligratäng med skinka i oxå
boz19656 september 2010
Som Temme skriver så hade nog kassler varit mitt val också även om det är lite 70-tal...
bakakaka6 september 2010
Jag röstar för kassler.
Lilloo6 september 2010
Kassler helt klart!
Majela6 september 2010
Tack för era tips.. Kassler är ju gott och så smidigt.. får nog bli det men om ni kommer på något mer så får ni gärna fylla på! :-)
safir746 september 2010
På en lunchresturang så åt jag en gång broccoli och blomkålsgratäng med sidfläsk. Men den hade dom blandat in i själva gratängen. Nu var det kanske inte det du var ute efter utan något att servera till. :)
matpolisen7 september 2010
Jag skulle föreslå en grillad eller bakad fisk till, exempelvis lax. Ta några fina bitar laxfile. Lägg dem i foliekappor med lite pressad lime och, salt och kryddor. In i ugnen.
Bianca7 september 2010
Chilimarinerade kycklinggrillspett, eller som enklare variant: rätt hårt stekt strimlad kyckling kryddad med chili och curry.
Mistys7 september 2010
Strö flagad mandel ovanpå när det är ca 10 min kvar på gräddningen. Sååå gott med mandelsmaken till broccolin och blomkålen.
MatAnders7 september 2010
Det fungerar bra med t.e.x prinskorv också :)
AnneNi7 september 2010
Kryddig korv kanske?
Gnurf7 september 2010
Varmrökt lax...gärna enrisrökt...
Majela10 september 2010
Tack för era superbra tips! Kan meddela att det tillslut blev chorizokorv till. Supergott! :-)
maxxess10 september 2010
Hårt rökt kött är favorit till både broccoli och blomkål. Mmmm dreglar bara jag tänker på blomkålsgratäng hehe..
Det jag ville fråga om var vilken chorizo det blev? Munzert chorizo [95% kött] (finns nog bara på Willys) är nämligen min nästa kandidat efter rökt kött. Och den är smaklig både varm och kall(!) till din gratäng nästa gång.
Äsch... vad hungrig jag blev nu :(
Marre7317 september 2010
Rökt picnnicbog,helt underbar,skäres tunt,varför inte rostbiff?
Jag tänkte göra Broccoli och blomkålsgratäng imorgon men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska ha till.. I gratängen är det också grädde, creme fraiche och ost. Jag funderade på fläskfilé. Vad hade ni haft till?
Fläskfilé funkar. Eller kanske kassler/ någon smakrik skinka?
Jag skulle nog ha kött med lite mer smak precis Temme föreslår. Det finns varmrökt fläskfilé att köpa som du bara värmer. Riktigt gott!
Jag skulle absolut ha haft rökt skinka eller kanske pastrami till. Ibland har jag gjort broccoligratäng med skinka i oxå
Som Temme skriver så hade nog kassler varit mitt val också även om det är lite 70-tal...
Jag röstar för kassler.
Kassler helt klart!
Tack för era tips.. Kassler är ju gott och så smidigt.. får nog bli det men om ni kommer på något mer så får ni gärna fylla på! :-)
På en lunchresturang så åt jag en gång broccoli och blomkålsgratäng med sidfläsk. Men den hade dom blandat in i själva gratängen. Nu var det kanske inte det du var ute efter utan något att servera till. :)
Jag skulle föreslå en grillad eller bakad fisk till, exempelvis lax. Ta några fina bitar laxfile. Lägg dem i foliekappor med lite pressad lime och, salt och kryddor. In i ugnen.
Chilimarinerade kycklinggrillspett, eller som enklare variant: rätt hårt stekt strimlad kyckling kryddad med chili och curry.
Strö flagad mandel ovanpå när det är ca 10 min kvar på gräddningen. Sååå gott med mandelsmaken till broccolin och blomkålen.
Det fungerar bra med t.e.x prinskorv också :)
Kryddig korv kanske?
Varmrökt lax...gärna enrisrökt...
Tack för era superbra tips! Kan meddela att det tillslut blev chorizokorv till. Supergott! :-)
Hårt rökt kött är favorit till både broccoli och blomkål. Mmmm dreglar bara jag tänker på blomkålsgratäng hehe..
Det jag ville fråga om var vilken chorizo det blev? Munzert chorizo [95% kött] (finns nog bara på Willys) är nämligen min nästa kandidat efter rökt kött. Och den är smaklig både varm och kall(!) till din gratäng nästa gång.
Äsch... vad hungrig jag blev nu :(
Rökt picnnicbog,helt underbar,skäres tunt,varför inte rostbiff?