Har fått två chilifrukter, en gul liten och en röd avlång.
Vad kan jag göra med dem? Har aldrig använt färsk chili i matlagningen utan bara chilipulver någon enstaka gång och det är väl på långa vägar inte samma sak.
Tacksam om någon av er kan komma med något bra tips.
boz196513 augusti 2010
Du kan t.ex. finhacka och använda dem i en chili con carne. Känner du dig osäker på styrkan i chilifrukterna så rensa bort kärnorna och det vita fruktköttet - det är där den mesta styrkan sitter.
Och du har helt rätt. chilipulver och färsk chili är inte alls samma sak. Det är som att dricka mjölkpulver utblandat med vatten istället för riktig mjölk. ;) Färska råvaror är, enligt min enkla mening, alltid bäst. Men ibland har man inte tillgång till färskt, då är det bra att ha pulvret till hands.
boz196513 augusti 2010
Du kan också kolla in den här sidan:
http://www.borssen.com
kekke4613 augusti 2010
Har lagt in hur du kan förvara chili här på MK
markus13 augusti 2010
Tänkte just kommentera att det går utmärkt att torka chilifrukter och spara bra länge i täta burkar. Lite dekorativt är det också...
asasto13 augusti 2010
Man kan även frysa chilin rå, hackar man den medans den är frusen och slänger ner i grytor och liknande är det nästan som att ha färsk chili.
MatAnders13 augusti 2010
Gott o hacka ner i chiliconvarne eller göra en köttfärsröra med finhackad chili och fylla piroger t.e.x (har ett recept på det smördegspiroger)
Har fått två chilifrukter, en gul liten och en röd avlång.
Vad kan jag göra med dem? Har aldrig använt färsk chili i matlagningen utan bara chilipulver någon enstaka gång och det är väl på långa vägar inte samma sak.
Tacksam om någon av er kan komma med något bra tips.
Du kan t.ex. finhacka och använda dem i en chili con carne. Känner du dig osäker på styrkan i chilifrukterna så rensa bort kärnorna och det vita fruktköttet - det är där den mesta styrkan sitter.
Och du har helt rätt. chilipulver och färsk chili är inte alls samma sak. Det är som att dricka mjölkpulver utblandat med vatten istället för riktig mjölk. ;) Färska råvaror är, enligt min enkla mening, alltid bäst. Men ibland har man inte tillgång till färskt, då är det bra att ha pulvret till hands.
Du kan också kolla in den här sidan:
http://www.borssen.com
Har lagt in hur du kan förvara chili här på MK
Tänkte just kommentera att det går utmärkt att torka chilifrukter och spara bra länge i täta burkar. Lite dekorativt är det också...
Man kan även frysa chilin rå, hackar man den medans den är frusen och slänger ner i grytor och liknande är det nästan som att ha färsk chili.
Gott o hacka ner i chiliconvarne eller göra en köttfärsröra med finhackad chili och fylla piroger t.e.x (har ett recept på det smördegspiroger)