Hej jag gjorde köttfärspiroger igår kväll o som typiskt va så glömde jag dom ute i rummstemperstur under bakduk hela natten, min man la in dom i kylen nyss (kl 06.00) men jag är ändå osäker på om man vågar äta dom eller om dom har blivit dåliga :( jag är oftast väldigt petig med mat som ligger framme. Vågar inte riktigt äta den.. Något tips? Vågar jag frysa in dom nu eller ska jag baka nya? Vad hade du gjort? Hjälp tack
Bettan196927 oktober 2011
Ja, det är frågan.......... jag hade också blivit nojig om jag hade glömt pirogerna ute. Köttfärs är inget att leka med, men är det tillagat så är det annorlunda, men jag vet inte om jag skulle våga prova i alla fall. Det är nog bättre att baka nya än att alla åker på en riktig magsjuka.
Men andra har kanske andra åsikter......... :)
WiolaH27 oktober 2011
Skrivet av Miac82 den 27 okt 2011
Hej jag gjorde köttfärspiroger igår kväll o som typiskt va så glömde jag dom ute i rummstemperstur under bakduk hela natten, min man la in dom i kylen nyss (kl 06.00) men jag är ändå osäker på om man vågar äta dom eller om dom har blivit dåliga :( jag är oftast väldigt petig med mat som ligger framme. Vågar inte riktigt äta den.. Något tips? Vågar jag frysa in dom nu eller ska jag baka nya? Vad hade du gjort? Hjälp tack
Tror inte du behöver oroa dej! Tillagad mat klarar sej bättre än vi tror många gånger...... vid buffeér och liknande har man ju maten stående framme timme efter timme utan problem.
Miac8227 oktober 2011
det är sant... jag vet inte hur jag gör än... hehe känns som jag bode slänga men så tråkigt ändå... hmmm
callemero27 oktober 2011
Skulle rekommendera dig att slänga dem. Det är aldrig roligt att slänga mat men det är bättre det än att bli sjuk. Kan nästan lova dig en rejäl matförgiftning om du äter dem.
Sandybabe27 oktober 2011
Efter en ordentlig uppvärmning igen borde det inte vara några problem.
lingonsmarr27 oktober 2011
Äsch, ät dem. Brödet runt måste ju också skydda dem! Jag har ett antal gånger varit i samma sits (bl a med lasagne), ätit ändå och aldrig blivit sjuk.
Mistys27 oktober 2011
Värm dom ordentligt minst 65° så är faran i princip noll. Dessutom är ju köttfärsen stekt och rötmånaden över. Har aldrig blivit sjuk av bortglömd mat eller buffé så risken är nog minimal.
CaptainJack27 oktober 2011
Skrivet av Misty09 den 27 okt 2011
Värm dom ordentligt minst 65° så är faran i princip noll. Dessutom är ju köttfärsen stekt och rötmånaden över. Har aldrig blivit sjuk av bortglömd mat eller buffé så risken är nog minimal.
Instämmer till 100%. Bara de blir ordentligt varma så är det ingen fara. Testa och värm en och lita på ditt lukt- och smaksinne.
else5127 oktober 2011
Du kan lugnt äta dem/Hushållslärare 60 år (alltså lång erfarenhet)
Värm dem bara igen innan ni äter dem.
Hej jag gjorde köttfärspiroger igår kväll o som typiskt va så glömde jag dom ute i rummstemperstur under bakduk hela natten, min man la in dom i kylen nyss (kl 06.00) men jag är ändå osäker på om man vågar äta dom eller om dom har blivit dåliga :( jag är oftast väldigt petig med mat som ligger framme. Vågar inte riktigt äta den.. Något tips? Vågar jag frysa in dom nu eller ska jag baka nya? Vad hade du gjort? Hjälp tack
Ja, det är frågan.......... jag hade också blivit nojig om jag hade glömt pirogerna ute. Köttfärs är inget att leka med, men är det tillagat så är det annorlunda, men jag vet inte om jag skulle våga prova i alla fall. Det är nog bättre att baka nya än att alla åker på en riktig magsjuka.
Men andra har kanske andra åsikter......... :)
Hej jag gjorde köttfärspiroger igår kväll o som typiskt va så glömde jag dom ute i rummstemperstur under bakduk hela natten, min man la in dom i kylen nyss (kl 06.00) men jag är ändå osäker på om man vågar äta dom eller om dom har blivit dåliga :( jag är oftast väldigt petig med mat som ligger framme. Vågar inte riktigt äta den.. Något tips? Vågar jag frysa in dom nu eller ska jag baka nya? Vad hade du gjort? Hjälp tack
Tror inte du behöver oroa dej! Tillagad mat klarar sej bättre än vi tror många gånger...... vid buffeér och liknande har man ju maten stående framme timme efter timme utan problem.
det är sant... jag vet inte hur jag gör än... hehe känns som jag bode slänga men så tråkigt ändå... hmmm
Skulle rekommendera dig att slänga dem. Det är aldrig roligt att slänga mat men det är bättre det än att bli sjuk. Kan nästan lova dig en rejäl matförgiftning om du äter dem.
Efter en ordentlig uppvärmning igen borde det inte vara några problem.
Äsch, ät dem. Brödet runt måste ju också skydda dem! Jag har ett antal gånger varit i samma sits (bl a med lasagne), ätit ändå och aldrig blivit sjuk.
Värm dom ordentligt minst 65° så är faran i princip noll. Dessutom är ju köttfärsen stekt och rötmånaden över. Har aldrig blivit sjuk av bortglömd mat eller buffé så risken är nog minimal.
Värm dom ordentligt minst 65° så är faran i princip noll. Dessutom är ju köttfärsen stekt och rötmånaden över. Har aldrig blivit sjuk av bortglömd mat eller buffé så risken är nog minimal.
Instämmer till 100%. Bara de blir ordentligt varma så är det ingen fara. Testa och värm en och lita på ditt lukt- och smaksinne.
Du kan lugnt äta dem/Hushållslärare 60 år (alltså lång erfarenhet)
Värm dem bara igen innan ni äter dem.