Ibland när jag gör kött tycker jag att det smakar lite konstigt. Även om man kryddar och marinerar så tränger det ibland igenom nån lite "köttig" smak, nästan som att köttet är dåligt.
Det är bara när jag tar fram från frysen och framförallt fläskkött och blandfärs. Nån som känner igen detta? Kan det vara att det inte är svenskt kött?
Jag vet att frysen fryser ordentligt och jag fryser det i god tid innan det blir gammalt. Jag har nog aldrig råkat ut för det med svenskt kött men å andra sidan är det inte alltid det blir så med tex danskt.
Nån som har nån idé vad det kan bero på?
ros27 juni 2010
{snicker}Hej!
Jag köper bara svenskt kött, gärna närproducerat och svensk kyckling, så det känner jag inte igen.
SDMaya27 juni 2010
Jag har inte heller upplevt detta du beskriver, men luktar inte köttet gott så hade det gått i soporna här!
FruAst27 juni 2010
Vissa människor känner smak av att grisarna inte är kastrerade. Kan det vara det du känner, det blir liksom en doft av urin av köttet. Det är ammoniak som luktar. Har man kännt det vet man precis vad jag menar, men alla människor känner inte detta och de flesta grisarna är kastrerade så det brukar inte vara problem. Jag har vid något tillfälle fått sånt kött och kännt lukten och lite annan smak men det var länge sen.
Penne27 juni 2010
Jag luktar alltid på köttet innan jag lagar det, och det har inte luktat konstigt.
Däremot är det bara jag som känner det ibland. Idag åt vi ytterfilé och jag tyckte det smakade konstigt, men min sambo kände ingenting.
Tack för er hjälp!
The_mama97mia27 juni 2010
hmmm...skäms att erkänna men jag lät en bit Oxfilé ligga lite för länge... det var inte mer än ngn dag över bfd.
Men fyyyyyyyyyy så surt... Gick i soporna.
zorbaz27 juni 2010
Hej, jag har lärt mig att det finns bästföredatum för fryst kött med. Oftast så klarar fläskkött betydligt kortare frystider än nötkött. Allt om mat hade för ngra år sedan en förvaringstabell där det bland annat fanns med hur länge olika kött klarade av att vara fryst innan det blev dåligt. När man fryser kött så stoppar man inte bästföredatumet, man förskuter det bara. Därför kan det lätt bli förstört om man haft köttet för länge i frysen. Kommer dock inte ihåg hur länge de olika köttslagen klarade sig. Men detsamma gäller även grönsaker etc. som då oftast tappar näring och så.
Jag skulle tro att köttet bara bott lite för länge i frysen.
Mvh
Annika
jimboz27 juni 2010
Speciellt fläskkött kan lukta illa även om det är färskt...Det beror nog på allt skit dom trycker i köttet...
Ibland när jag gör kött tycker jag att det smakar lite konstigt. Även om man kryddar och marinerar så tränger det ibland igenom nån lite "köttig" smak, nästan som att köttet är dåligt.
Det är bara när jag tar fram från frysen och framförallt fläskkött och blandfärs. Nån som känner igen detta? Kan det vara att det inte är svenskt kött?
Jag vet att frysen fryser ordentligt och jag fryser det i god tid innan det blir gammalt. Jag har nog aldrig råkat ut för det med svenskt kött men å andra sidan är det inte alltid det blir så med tex danskt.
Nån som har nån idé vad det kan bero på?
{snicker}Hej!
Jag köper bara svenskt kött, gärna närproducerat och svensk kyckling, så det känner jag inte igen.
Jag har inte heller upplevt detta du beskriver, men luktar inte köttet gott så hade det gått i soporna här!
Vissa människor känner smak av att grisarna inte är kastrerade. Kan det vara det du känner, det blir liksom en doft av urin av köttet. Det är ammoniak som luktar. Har man kännt det vet man precis vad jag menar, men alla människor känner inte detta och de flesta grisarna är kastrerade så det brukar inte vara problem. Jag har vid något tillfälle fått sånt kött och kännt lukten och lite annan smak men det var länge sen.
Jag luktar alltid på köttet innan jag lagar det, och det har inte luktat konstigt.
Däremot är det bara jag som känner det ibland. Idag åt vi ytterfilé och jag tyckte det smakade konstigt, men min sambo kände ingenting.
Tack för er hjälp!
hmmm...skäms att erkänna men jag lät en bit Oxfilé ligga lite för länge... det var inte mer än ngn dag över bfd.
Men fyyyyyyyyyy så surt... Gick i soporna.
Hej, jag har lärt mig att det finns bästföredatum för fryst kött med. Oftast så klarar fläskkött betydligt kortare frystider än nötkött. Allt om mat hade för ngra år sedan en förvaringstabell där det bland annat fanns med hur länge olika kött klarade av att vara fryst innan det blev dåligt. När man fryser kött så stoppar man inte bästföredatumet, man förskuter det bara. Därför kan det lätt bli förstört om man haft köttet för länge i frysen. Kommer dock inte ihåg hur länge de olika köttslagen klarade sig. Men detsamma gäller även grönsaker etc. som då oftast tappar näring och så.
Jag skulle tro att köttet bara bott lite för länge i frysen.
Mvh
Annika
Speciellt fläskkött kan lukta illa även om det är färskt...Det beror nog på allt skit dom trycker i köttet...