Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

friteradkyckling som på resturang?

  • martina243 10 juni 2011

    hej hej :)
    jag har en liten fråga är det någon som vet hur man man gör friterad kyckling som dom brukar vara på kinaresturanger?
    det är ju sååå gott!!

    tack i förhand// martina

  • The_mama97mia 21 juni 2011

    Jag skulle söka på tempurasmet - jag friterar aldrig själv.
    Tror det helt enkelt är kycklingfilé i lämpliga bitar i frityrsmet o sen bzzzzz i oljan till bra färg.
    Ungarnas favvo när vi är på thai eller kina rest.

  • jas65 21 juni 2011

    Gör en Pate au frire smet ( Frityrsmet)

    4 dl vetemjöl.
    3 dl öl.
    2 ägg gulor.
    2 msk olja.
    Salt och ev paprika pulver eller vitlök.

    Vispa ägg vitorna till hårt skum och blanda i strax vid fritering.

    Mvh


    Höfta inte när du gör frityr smeten och var noga med måtten.

    Anders

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.