Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa gravad lax?

  • Tant_Anita 13 mars 2012

    Ursäkta en okunnig lantlolla, men är det nån som vet hur länge färdigskivad gravad lax håller sig i frysen om paketet (vakumpack) är oöppnat? Jag vet att det är cirka sex veckor som gäller för fet fisk, men då är den inte vakumpackad.

  • husmusen88 14 mars 2012

    Ungefär lika länge, spelar ingen roll om den är vacuumförpackad.
    Däremot har jag upplevt att gravad lax blir kornig i frysen, inte så gott.

  • boz1965 14 mars 2012

    Jag undrade också lite om det eftersom jag med har ett par paket i frysen. Så jag kontaktade kundtjänsten på Vägga Rökeri och enligt dem så ligger hållbarheten på c:a 4 månader för obruten förpackning i frysen.

  • blinger 14 mars 2012

    Du kan säkert ha paketet i frysen fram till påsk
    ha en bra dag !
    Blinge

  • The_mama97mia 14 mars 2012

    bummer.... nu inser jag att jag hade kunnat frysa det oöppnade paket med gravad lax som jag sedermera förpassade till soporna...

  • Mistys 14 mars 2012

    Jag har fryst gravad lax flera gånger...visserligen hemgravad men borde väl inte vara någon skillnad. Funkar jättebra.

  • farmoringer 14 mars 2012

    Man ska ju frysa in den efter man gravat om man inte gjort det före vill säga.... Så nog kan man frysa gravad lax...Hållbarhet kan väl bero lite på kvaliteten på fisken..

  • Bumbis 14 mars 2012

    Fet fisk håller sig 3 månader i frysen. Kan säkert klara ett tag till men risken är att det smakar härsket och det vill man ju inte.{curl-lip}. Som fet fisk räknas lax, makrill och sill eller strömming.

  • Okänd 15 mars 2012

    För att undvika vissa bakterier bör färsk lax, regnbåge, öring eller sik som ska gravas först ligga ett par dygn i frysen. Därefter kan det kanske vara en något sämre idé att återigen frysa den färdiggravade laxen. Resultatet kan då bli just en oönskad "grynighet". Dessutom kommer den feta fisken att härskna om den får ligga för länge i frysen.

    Förpackad färdiggravad lax i butik har sannolikt varit fryst innan den blev gravad.

  • reginal 15 mars 2012

    Har fryst hemgravad lax men smaken är nog inte den samma efter några veckor.

  • hovenaset 12 oktober 2012

    man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(

  • boz1965 13 oktober 2012

    Skrivet av hovenaset den 12 okt 2012

    man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(


    Då vet jag inte hur du har gjort, för den laxen jag hade i frysen smakade alldeles utmärkt och hade fin konsistens.

  • hovenaset 13 oktober 2012

    Kan va att jag är lite bortskämd med allt vad de gäller fisk.....å så har jag förätit mig på gravad och rökt lax så det kanske spelar in. med andra ord så måste de va toppenkvalite för att jag ska kunna äta :-)

  • Lady608 13 oktober 2012

    När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.

  • bernit 13 oktober 2012

    Skrivet av Lady608 den 13 okt 2012

    När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.


    Samma här !!(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.