Ursäkta en okunnig lantlolla, men är det nån som vet hur länge färdigskivad gravad lax håller sig i frysen om paketet (vakumpack) är oöppnat? Jag vet att det är cirka sex veckor som gäller för fet fisk, men då är den inte vakumpackad.
husmusen8814 mars 2012
Ungefär lika länge, spelar ingen roll om den är vacuumförpackad.
Däremot har jag upplevt att gravad lax blir kornig i frysen, inte så gott.
boz196514 mars 2012
Jag undrade också lite om det eftersom jag med har ett par paket i frysen. Så jag kontaktade kundtjänsten på Vägga Rökeri och enligt dem så ligger hållbarheten på c:a 4 månader för obruten förpackning i frysen.
blinger14 mars 2012
Du kan säkert ha paketet i frysen fram till påsk
ha en bra dag !
Blinge
The_mama97mia14 mars 2012
bummer.... nu inser jag att jag hade kunnat frysa det oöppnade paket med gravad lax som jag sedermera förpassade till soporna...
Mistys14 mars 2012
Jag har fryst gravad lax flera gånger...visserligen hemgravad men borde väl inte vara någon skillnad. Funkar jättebra.
farmoringer14 mars 2012
Man ska ju frysa in den efter man gravat om man inte gjort det före vill säga.... Så nog kan man frysa gravad lax...Hållbarhet kan väl bero lite på kvaliteten på fisken..
Bumbis14 mars 2012
Fet fisk håller sig 3 månader i frysen. Kan säkert klara ett tag till men risken är att det smakar härsket och det vill man ju inte.{curl-lip}. Som fet fisk räknas lax, makrill och sill eller strömming.
Okänd14 mars 2012
För att undvika vissa bakterier bör färsk lax, regnbåge, öring eller sik som ska gravas först ligga ett par dygn i frysen. Därefter kan det kanske vara en något sämre idé att återigen frysa den färdiggravade laxen. Resultatet kan då bli just en oönskad "grynighet". Dessutom kommer den feta fisken att härskna om den får ligga för länge i frysen.
Förpackad färdiggravad lax i butik har sannolikt varit fryst innan den blev gravad.
reginal15 mars 2012
Har fryst hemgravad lax men smaken är nog inte den samma efter några veckor.
hovenaset12 oktober 2012
man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(
boz196513 oktober 2012
Skrivet av hovenaset den 12 okt 2012
man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(
Då vet jag inte hur du har gjort, för den laxen jag hade i frysen smakade alldeles utmärkt och hade fin konsistens.
hovenaset13 oktober 2012
Kan va att jag är lite bortskämd med allt vad de gäller fisk.....å så har jag förätit mig på gravad och rökt lax så det kanske spelar in. med andra ord så måste de va toppenkvalite för att jag ska kunna äta :-)
Lady60813 oktober 2012
När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.
bernit13 oktober 2012
Skrivet av Lady608 den 13 okt 2012
När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.
Ursäkta en okunnig lantlolla, men är det nån som vet hur länge färdigskivad gravad lax håller sig i frysen om paketet (vakumpack) är oöppnat? Jag vet att det är cirka sex veckor som gäller för fet fisk, men då är den inte vakumpackad.
Ungefär lika länge, spelar ingen roll om den är vacuumförpackad.
Däremot har jag upplevt att gravad lax blir kornig i frysen, inte så gott.
Jag undrade också lite om det eftersom jag med har ett par paket i frysen. Så jag kontaktade kundtjänsten på Vägga Rökeri och enligt dem så ligger hållbarheten på c:a 4 månader för obruten förpackning i frysen.
Du kan säkert ha paketet i frysen fram till påsk
ha en bra dag !
Blinge
bummer.... nu inser jag att jag hade kunnat frysa det oöppnade paket med gravad lax som jag sedermera förpassade till soporna...
Jag har fryst gravad lax flera gånger...visserligen hemgravad men borde väl inte vara någon skillnad. Funkar jättebra.
Man ska ju frysa in den efter man gravat om man inte gjort det före vill säga.... Så nog kan man frysa gravad lax...Hållbarhet kan väl bero lite på kvaliteten på fisken..
Fet fisk håller sig 3 månader i frysen. Kan säkert klara ett tag till men risken är att det smakar härsket och det vill man ju inte.{curl-lip}. Som fet fisk räknas lax, makrill och sill eller strömming.
För att undvika vissa bakterier bör färsk lax, regnbåge, öring eller sik som ska gravas först ligga ett par dygn i frysen. Därefter kan det kanske vara en något sämre idé att återigen frysa den färdiggravade laxen. Resultatet kan då bli just en oönskad "grynighet". Dessutom kommer den feta fisken att härskna om den får ligga för länge i frysen.
Förpackad färdiggravad lax i butik har sannolikt varit fryst innan den blev gravad.
Har fryst hemgravad lax men smaken är nog inte den samma efter några veckor.
man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(
man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(
Då vet jag inte hur du har gjort, för den laxen jag hade i frysen smakade alldeles utmärkt och hade fin konsistens.
Kan va att jag är lite bortskämd med allt vad de gäller fisk.....å så har jag förätit mig på gravad och rökt lax så det kanske spelar in. med andra ord så måste de va toppenkvalite för att jag ska kunna äta :-)
När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.
När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.
Samma här !!(Y)