Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grumlig äppeljuice

 • liab 14 september 2011

  Vi har en råsaftcentrifug, som sällan används, men nu har vi provat att använda den till våra äpplen. Juicen blir jättegod, men alldeles grumlig och det ser lite oaptitligt ut.Har någon något tips på hur man får en klar dricka? Jag har provat att sila genom kaffefilter med ringa resultat...

 • The_mama97mia 14 september 2011

  Jag kör också äpplen till must i råsaftscentrifug, låter stå i kylen, skummar bort det översta tjocka lagret, sedan häller jag försiktigt över i nytt kärl, och slutligen kan man filtrerar i kaffefilter.

 • tombe691 22 oktober 2011

  Jag har samma problem, mina erfarenheter tyder dock på att kaffefiltret kanske är för fint? Efter jag har skummat av häller jag juicen genom en tratt som jag satt ett kaffefilter i men det kommer bara droppvis och tar många timmar om allt ska gå igenom. Resultatet blir dock kristallklart. Jag skrapar bort det första skummet med sked, silar sedan genom tesil och sitter sedan med en grumlig vätska. Har jag tålamodet funkar kaffefiltret men flera timmar för en liter känns inte hållbart, någon som testat med en duk av något slag?

 • The_mama97mia 22 oktober 2011

  vanlig silduk torde gå bra

 • boz1965 22 oktober 2011

  Varför är det oaptitligt om det är grumligt? Det är ju bara fruktkött som har kommit med - inget som är mer oaptitligt än att äta äpplet rakt av. Vad som snarare är oaptitligt är paketjuice-tillverkarnas alla tillsatser i juicen för att den ska bli klar och genomskinlig.

 • tombe691 22 oktober 2011

  Personligen har jag inget emot grumlighet men mina barn som tyvärr är uppväxta med fabriksproducerad juice från koncentrat, sylt utan så mycket bär, kräm utan frukt, saft fylld med koncerveringsmedel och sötningsmedel mm, vägrar dricka den när den ser ut som den gör. Antar att jag borde börjat tidigare men nu när skadan redan är skedd får man göra det bästa.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.