Jag undrar om det är någon som vet hur länge en citron håller sig i kylskåp?
kan man se på den om den är dålig eller får man skära upp den och se?
och hur ser man då om den inte är bra, är den torr och så eller?
Lisa352 oktober 2009
Jag brukar köpa citroner och mer ha som dekoration på ett fint fat i köket och man ser definitivt på dem om de börjar bli gamla, de blir skrynkligare och mindre. Men så länge de inte blir sådana så går det alldeles utmärkt att använda dem, det gör jag (Y)
boz19652 oktober 2009
Skrivet av tovestillfjord den 2 okt 2009
Jag undrar om det är någon som vet hur länge en citron håller sig i kylskåp?
kan man se på den om den är dålig eller får man skära upp den och se?
och hur ser man då om den inte är bra, är den torr och så eller?
Mogen frukt mår bäst av att förvaras svalt och mörkt, inte kallt. Bättre då att ha dina citroner i skafferiet istället. Du ser (nästan) aldrig frukt ligga i kylen i din butik ju. Och köp inte hem fler citroner än du gör av med på 8-10 dagar så blir det inte fel.
Chillfors2 oktober 2009
jo, det är ju sant! tack för era tips.
men vad kan hända med en citron om den är gammal?
eller ja, kan det vara farligt att äta den menar jag?
Lisa352 oktober 2009
:) Du kan vara lugn, du ser garanterat att en citron blir gammal och då kommer man inte på tanken att äta den, det lovar jag. Du får köpa hem några citroner och lägga dem och invänta och se hur länge de ser fina ut, när de börjar skrumpna ihop kommer du med all säkerhet se detta..........och inte vilja äta dem. Innan dess är det bara att äta på (Y)
Chillfors2 oktober 2009
okej, tack så mycket! :)
boz19652 oktober 2009
Skrivet av tovestillfjord den 2 okt 2009
jo, det är ju sant! tack för era tips.
men vad kan hända med en citron om den är gammal?
eller ja, kan det vara farligt att äta den menar jag?
När en citrusfrukt blir för gammal (gäller f.ö. de flesta frukter) blir den torr och skrumpen, möglet kommer först lite senare, DÅ är den inte längre hälsosam att äta, men torr och skrumpen frukt är inte farlig, den smakar bara inte gott.
Jag undrar om det är någon som vet hur länge en citron håller sig i kylskåp?
kan man se på den om den är dålig eller får man skära upp den och se?
och hur ser man då om den inte är bra, är den torr och så eller?
Jag brukar köpa citroner och mer ha som dekoration på ett fint fat i köket och man ser definitivt på dem om de börjar bli gamla, de blir skrynkligare och mindre. Men så länge de inte blir sådana så går det alldeles utmärkt att använda dem, det gör jag (Y)
Jag undrar om det är någon som vet hur länge en citron håller sig i kylskåp?
kan man se på den om den är dålig eller får man skära upp den och se?
och hur ser man då om den inte är bra, är den torr och så eller?
Mogen frukt mår bäst av att förvaras svalt och mörkt, inte kallt. Bättre då att ha dina citroner i skafferiet istället. Du ser (nästan) aldrig frukt ligga i kylen i din butik ju. Och köp inte hem fler citroner än du gör av med på 8-10 dagar så blir det inte fel.
jo, det är ju sant! tack för era tips.
men vad kan hända med en citron om den är gammal?
eller ja, kan det vara farligt att äta den menar jag?
:) Du kan vara lugn, du ser garanterat att en citron blir gammal och då kommer man inte på tanken att äta den, det lovar jag. Du får köpa hem några citroner och lägga dem och invänta och se hur länge de ser fina ut, när de börjar skrumpna ihop kommer du med all säkerhet se detta..........och inte vilja äta dem. Innan dess är det bara att äta på (Y)
okej, tack så mycket! :)
jo, det är ju sant! tack för era tips.
men vad kan hända med en citron om den är gammal?
eller ja, kan det vara farligt att äta den menar jag?
När en citrusfrukt blir för gammal (gäller f.ö. de flesta frukter) blir den torr och skrumpen, möglet kommer först lite senare, DÅ är den inte längre hälsosam att äta, men torr och skrumpen frukt är inte farlig, den smakar bara inte gott.