Gjorde smörgåstårta här om dagen och nu står jag här med en massa brödkanter över. Hur gör man eget ströbröd?
asasto1 november 2009
Du låter kanterna torka och kör dem sedan till smulor i matberedaren krångligare än så är det inte.
boz19651 november 2009
Skär brödet i lagom stora bita för din matberedare och lägg det att torka, övertäckt med en kökshandduk (torr såklart :p), på ett varmt och torrt ställe, t.ex. i skåpet ovanför kylen/frysen. Sedan är det bara att köra med finaste rivskivan i matberedaren när brödet är torrt. Vill du ha skorpmjölet ännu finare kan du köra efter med kniven en stund tills du känner dig nöjd med kornens storlek.
Gjorde smörgåstårta här om dagen och nu står jag här med en massa brödkanter över. Hur gör man eget ströbröd?
Du låter kanterna torka och kör dem sedan till smulor i matberedaren krångligare än så är det inte.
Skär brödet i lagom stora bita för din matberedare och lägg det att torka, övertäckt med en kökshandduk (torr såklart :p), på ett varmt och torrt ställe, t.ex. i skåpet ovanför kylen/frysen. Sedan är det bara att köra med finaste rivskivan i matberedaren när brödet är torrt. Vill du ha skorpmjölet ännu finare kan du köra efter med kniven en stund tills du känner dig nöjd med kornens storlek.