Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp!!

 • JennyV 7 december 2012

  Mitt syskonbarnbarn ska bo hos oss en helg i månaden och han tål inte laktos och ägg. Nu ska han även utesluta spannmål (vete, råg, havre m.m) , sojamjölk/grädde. Den mjölk han får dricka är rismjölk! Det borde finnas fler människor här som har samma problem?! Behöver recept på frukost, middag m.m och gärna lite tips för övrigt angående allergier! Killen är 3 år och har haft laktos och ägg allergi sen födseln så det kan jag och vet det mesta om men nu blev det helt plötsligt ganska mycket mer!! Tacksam för hjälp!!

 • familjenlundin 7 december 2012

  Förlåt om jag låter dryg, det är inte min mening, men kan du inte fråga hans föräldrar om tips och recept? Dom borde väl veta vad deras son äter och tycker om :) Jag menar bara att barn i den åldern brukar vara lite "kinkiga" när det gäller mat, så då är det kanske säkrast att köra på något föräldrarna vet han gillar dom två-tre dagarna han ska vara hos dig :)

  Hoppas det ordnar sig :)

  Mvh
  Marina

 • Mistys 7 december 2012

  Jag tycker du ska kolla lite på LCHF kost. Låter som om det skulle passa förutom ägg och grädde då. LCHF är ju glutenfri kost och man ersätter med ex kokosmjöl eller mandelmjöl. Grädden kanske då kan ersättas med rismjölk och redas med potatismjöl eller redix som är glutenfri. Det finns ju också äggersättning att köpa för de som är veganer. Vet dock inte om den är laktos och glutenfri. Här får man nog läsa ingrediensförteckningen. Funkar den kan den ju ersätta ägg i ex LCHF bakverk/bröd som är glutenfria. Alla LCHF recept är glutenfria. Dock inte ägg och laktosfria så man kanske får göra om lite

  Här finns också tips
  http://www.allergimat.com/.

 • JennyV 10 december 2012

  Tack! Ska gå in på denna sida och läsa lite! Vi har precis fått reda på att han har spannmålsallergi så föräldrarna vet lika lite som mig än! Vissa e-nummer tål han inte, får inte använda samma knivar, skärbrädor m.m tydligen är det väldigt ovanligt att man både är mjölkallergiker, spannmålsallergiker och äggallergiker! Jag får fortsätta googla! Om någon har fler förslag är jag tacksam!!

 • Cassiopeya 10 december 2012

  Är detta ngt som skulle funka som mellanmål?

  Äppelris

 • JennyV 10 december 2012

  Absolut!!! Måste ju funka!! Tack :)

 • DoctorWho 10 december 2012

  Kräm är alltid gott.
  Äpplekräm
  Länken nedan kanske kan hjälpa dig.
  http://hem.passagen.se/vivfje/mat.html

 • JennyV 14 januari 2013

  Äpplekräm är ett bra mellanmål alt. frukost eller kvällsmat!

 • JennyV 14 januari 2013

  Sist han var här lagade jag en laxgratäng! Har aldrig sett han äta så mycket! (L) Bra betyg till "gammelmoster" La färsk lax i en ugnsform med potatismos spritsat runt om och hällde ett smör som jag smaksatt med vitlök och dill över laxen! Kanongott! Det gäller att se möjligheterna och inte hinderna vilket man ofta gör!

 • Matkick 14 januari 2013

  Hej!
  Gröt på morgonen kanske passar? Då kan jag rekommendera gröt på Chia eller Quinoa med bär och rismjölk. Bägge kan köpas i de flesta matbutiker med hylla för ”hälsokost” (eller vad det kallas i Sverige). Det finns också att köpa i hälsokost butiker. Recept står på paketet. Gott och nyttigt :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.