Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur gör jag stek i gasolugn eller stekgryta!

  • asamariah 10 juli 2012

    Hej hej,

    Då är man ute på landsstället och hänvisad till en gasolugn och spis. Ikväll tänkte jag göra stek (fransyska) men vet inte hur jag ska få till den i ugnen som visst bara värmer underifrån. Jag har inte lagat nåt i den ännu eftersom den är ny.

    Nån som har koll på om jag kan göra stek i den eller om det finns något annat sätt jag kan göra på? Stekgryta, grill eller nåt annat (vill helsteka den)

    Jättetacksam för snabba tips!

  • Erajscha 10 juli 2012

    I stekgryta blir oerhört mört och gott.. bryn steken runt om, krydda med salt och grovmalen svartpeppar och t.ex. paprikapulver eller örtkryddor. Bryn med ett par halverade lökar, ett par morötter i8 stora bitar och nån klyfta vitlök. Ös med lite buljong/vatten (eller rött vin för den delen) och låt brässera under lock i en dryg timme (titta till och ös steken emellanåt). Sen kan du sila av skyn och göra god sås på.

  • asamariah 10 juli 2012

    Skrivet av Erajscha den 10 jul 2012

    I stekgryta blir oerhört mört och gott.. bryn steken runt om, krydda med salt och grovmalen svartpeppar och t.ex. paprikapulver eller örtkryddor. Bryn med ett par halverade lökar, ett par morötter i8 stora bitar och nån klyfta vitlök. Ös med lite buljong/vatten (eller rött vin för den delen) och låt brässera under lock i en dryg timme (titta till och ös steken emellanåt). Sen kan du sila av skyn och göra god sås på.


    TACK, det låter ju jättebra! Kan jag steka med nätet kvar på? Hur mycket vätska ska jag tillsätta?

  • Glitterfia 10 juli 2012

    Nätet måste du ta bort......... Annars får du plocka småbitar.....

  • Stintan 3 augusti 2012

    Nätet tar man bort efter tillagningen och när steken svalnat något. då är det bara att klippa upp det på längden och dra av det försiktigt. Nätet är till för att köttet ska behålla formen.

  • TTJ 3 augusti 2012

    En stek är jättegod att tillaga hel på grillen. Förutsättningen är man har en klotgrill. Låt steken marinera i en god marinad eller gnid in den med rub just innan. Fyll halva grillen med briketter, som brinner längre, och låt de brinna till fin grillglöd. Grilla köttet så det får fin färg runtom och flytta sedan över det till ytan som inte har glöd. Stick in en termometer och lägg på locket. Låt det ligga tills det fått rätt innertemperatur beroende på vilket kött men har. Ta av det och vira in i folie och låt det vila några min innan det skärs upp. {eat}

    Köttet blir supergott och väldigt mört och fint. Vi grillar nästan alltid på detta vis med grymt resultat. Rekommenderar verkligen det! (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.