I många kyckling recept är det curry(N), är ingen som tycker att den "torra" curryn är god.
Min fråga nu till er på MK vad kan jag tillsätta i stället, det gäller även i kalla röror.
poffa14 mars 2009
till grytor och såser kan du använda så kallad currypasta, och då pratar jag inte om spagetti utan om kryddor som är liknande en fast smet.
Finns att köpa färdig eller så gör du din egen.
Värm lite olja och lägg ner pulvret i oljan, rör runt ett litet slag. Och se till att du inte bränner.
Kyl ner. Paketera och lägg in i kylen.
På detta sätt kommer smakerna fram mer utan att man får just den där pulverkänslan.
pytte2416 mars 2009
Men om man utesluter curryn, vad ska jag ta då istället?
Gnurf16 mars 2009
Tja...någon variant av "grillkrydda" kan du använda dig av. Det är ju en klassiker till kyckling och kött. Ingredienserna brukar ungefär vara i fallande ordning (om du vill blanda själv)salt, paprikapulver, peppar, chili. Ingefära och vitlök är oxå gott till kyckling liksom honung och många citrusfrukter (lime/apelsin osv)....romarin, timjan, salvia är oxå helt OK....:p
Ja...det mesta funkar helt enkelt. Höfta på...som någon annan här på MK brukar säga...:D
pytte2417 mars 2009
Jag tackar!
Detta kommer jag att testa till kycklingrörorna jag har hittat, blir kanon att göra lite goda baguetter till vårens äventyr med barnen(Y)
I många kyckling recept är det curry(N), är ingen som tycker att den "torra" curryn är god.
Min fråga nu till er på MK vad kan jag tillsätta i stället, det gäller även i kalla röror.
till grytor och såser kan du använda så kallad currypasta, och då pratar jag inte om spagetti utan om kryddor som är liknande en fast smet.
Finns att köpa färdig eller så gör du din egen.
Värm lite olja och lägg ner pulvret i oljan, rör runt ett litet slag. Och se till att du inte bränner.
Kyl ner. Paketera och lägg in i kylen.
På detta sätt kommer smakerna fram mer utan att man får just den där pulverkänslan.
Men om man utesluter curryn, vad ska jag ta då istället?
Tja...någon variant av "grillkrydda" kan du använda dig av. Det är ju en klassiker till kyckling och kött. Ingredienserna brukar ungefär vara i fallande ordning (om du vill blanda själv)salt, paprikapulver, peppar, chili. Ingefära och vitlök är oxå gott till kyckling liksom honung och många citrusfrukter (lime/apelsin osv)....romarin, timjan, salvia är oxå helt OK....:p
Ja...det mesta funkar helt enkelt. Höfta på...som någon annan här på MK brukar säga...:D
Jag tackar!
Detta kommer jag att testa till kycklingrörorna jag har hittat, blir kanon att göra lite goda baguetter till vårens äventyr med barnen(Y)
Tacokrydda kanske?