Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkorv

  • Josses 12 december 2011

    Hade tänkt laga julkorv och kokt potatis endera dagen men kommer inte på vad jag ska göra för sås till. {weep}
    Har haft senapssås några gånger men det skulle vara kul att prova någon annan.
    Någon som har något förslag???

  • boz1965 12 december 2011

    Pepparrotssås?

  • The_mama97mia 12 december 2011

    Hmmm... jag skulle nog gå på senap eller pepparrot jag med, men varför inte en vanlig vitsås med kryddpeppar vid sidan av och kokta ärtor till - á la lutfisk tillbehör? Mkt smör i vitsåsen då.

  • elleave 12 december 2011

    Ett annat förslag: Vi äter alltid julkorven med mos, rödkål (på burk) och senap, så gott :)

  • mattjejen 12 december 2011

    Jag skulle göra rotmos till korven... det är så gott... å en klick senap förstås.

  • Bumbis 13 december 2011

    När jag var liten gjorde alltid mamma ostsås till oss barn som inte gillade senapssås. Det var väldigt gott och jag skulle kunna tänka mig att äta det även som vuxen men ingen i min familj gillar sådan korv så det blir aldrig av.

  • familjenlundin 13 december 2011

    Vi brukar äta julkorv med kokt potatis och pepparrotssås, men när jag var liten ville jag ha rotmos med en klick senap till julkorven :)

    Marina

  • MosterNettan 13 december 2011

    Skrivet av elleave den 12 dec 2011

    Ett annat förslag: Vi äter alltid julkorven med mos, rödkål (på burk) och senap, så gott :)



    Så gör jag också. Mamma gjorde med rotmos men jag föredrar potatismos.
    Prova också med att göra egen brunkål till.

  • walterego 13 december 2011

    Förslag:
    Gör "vanlig" vitsås. Välspetsad med rött matlagningsvin. Servera med eget persiljesmör. Släck takbelysningen, tänd ett par levande ljus och avnjut tillvaron.
    Även en "enkel" middag kan ge en touch!

  • walterego 14 december 2011

    Skrivet av boz1965 den 12 dec 2011

    Pepparrotssås?

    Hm, så trivialt?

  • familjenlundin 14 december 2011

    Skrivet av walterego den 14 dec 2011

    Skrivet av boz1965 den 12 dec 2011

    Pepparrotssås?

    Hm, så trivialt?


    Ibland är det enklaste godast ;)

  • Amika 14 december 2011

    Jag blev förvånad när jag läste att så många har sås till julkorven. Det har jag faktiskt aldrig sett trots att jag ändå är 32 år! :)
    Jag har bara sett rotmos och vanligt potatismos till! :)
    Och jag personligen älskar vanligt hemgjort potatismos till. :) Och en klick grovkornig julsenap förstås! :) Helst den som apoteket säljer. (L)

  • lena4 14 december 2011

    Sist så åt vi blomkålsmos och senap till.
    Det va smaskens.

  • chrisq 14 december 2011

    {party} jag har alltid persiljesås till med mycket persija kryddor o grädde

  • LEDIVO 14 december 2011

    Den här hemlagade julkorven serverar jag med potatismos o lingon och om vi vill ha sås till gör jag brunsås på skyn efter stekningen.
    Julkorv, mammas

  • EvaHeleneAntonsen 15 december 2011

    Jag bor i Danmark, och här serverar man grönkål á la Vendsyssel till.
    500 gram grönkål kokas med 0,5 dl. socker, lite salt och ca. 2 dl. vispgrädde. Kokas igenom 5 minuter och serveras. Smakar jättegott!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.