Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar

  • mkml 7 september 2012

    Jag vill ha tips på smaksättning/kryddning på köttbullar.
    Allt av intresse utom tackokryddor det tycker inte sambon om.

  • Vintra 7 september 2012

    Lite udda, men gillar att ha kardemumma i köttbullarna. {silly}
    Salt, peppar, kardemumma. {giggle}

  • safir74 7 september 2012

    Jag kryddar min köttbullesmet med örtsalt, grillkrydda, köttfärskrydda( Kockens), dijonsenap, svartpeppar samt mörk oxfond med rödvin.

  • kockjohan83 7 september 2012

    worchester sås, lök, fint hackad svamp, salt, peppar och gärna lite färsk oregano.

  • DoctorWho 7 september 2012

    Till 500g färs, 1tsk salt, ½tsk svartpeppar, 1tsk mejram och 1½tsk timjan. Det blir lite italiensk/fransk smak på köttbullarna.

  • Virvlande 7 september 2012

    Om man inte har något emot pilljobb kan man krydda köttbullarna "som vanligt" (vitpeppar, salt) och sen lägga in en liten bit smörgåsgurka/bostongurka i mitten av varje köttbulle, eller varva med en bit inlagd rödbeta i vissa och gurka i resten. Fetaost är också gott.

    Annars brukar jag krydda med vitpeppar, salt, paprikakrydda och gurkmeja. (Y)

  • TTJ 7 september 2012

    "Vanliga" köttbullar brukar jag vilja ha ganska neutrala i smaken och kryddar bara med salt, vitpeppar och kalvfond. Steker som vanligt och gör sen en god gräddsås som de får puttra lite i.

    Italienska köttbullar brukar jag också göra då kryddar jag med lite vitlök, färsk basilika, salt och peppar. De gör jag lite större och lägger ner i en tomatsås och låter de puttra tills de är klara.

    Julköttbullar är goda att smaksätta med lite kryddpeppar förutom salt och vitpeppar. De steker jag bara som vanligt och ingen sås till.

    Älgköttbullar brukar jag också göra och då smaksätter jag gärna med lite timjan och viltfond.

  • boz1965 7 september 2012

    Mina bästa köttbullar

    Går bra att krydda med t.ex. krossad vitlök, chilipulver, malen kryddpeppar, mycket fint skuren färsk spansk peppar, spiskummin, currypulver/-pasta, dijonsenap, tomatpuré, finhackade soltorkade tomater, färska örter eller andra kryddor du gillar. Det finns egentligen inget som är rätt eller fel så länge det faller dig i smaken.

    Väl bekomme! {eat}

  • ms8 7 september 2012

    Kryddpeppar är gott.

  • Lenkan 7 september 2012

    En matsked "vanlig" senap i smeten gör underverk

  • mkml 7 september 2012

    Tack alla goa matglada där ute (Y)
    Nu har jag en hel del nya smaker att trolla fram, man tröttnar ju på det vanliga man alltid gör så nu ska det rullas vill jag lova {curl-lip}

  • boz1965 7 september 2012

    Skrivet av mkml den 7 sep 2012

    Tack alla goa matglada där ute (Y)
    Nu har jag en hel del nya smaker att trolla fram, man tröttnar ju på det vanliga man alltid gör så nu ska det rullas vill jag lova {curl-lip}




    GILLAR! :)

  • sju 8 september 2012

    Som TTJ gör jag också italienska köttbullar som får puttra i tomatsås, men jag har i riven parmesan, vitlök, persilja och lite, lite rivet citronskal. Salt och peppar också såklart och gärna en skvätt fond av något slag.

    I en mer grekiskinspirerad variant av köttbullarna jag gör har jag i smulad fetaost, vitlök och soltorkade tomater, salt, peppar och fond. Även dessa får puttra i tomatsås.

  • MosterNettan 8 september 2012

    Blöter upp stötta skorpor (utan kardemumma) i lite mjölk. Riven gul lök, salt, vitpeppar, lite kryddpeppar och ett lätt "kläm" vanlig senap.
    Smaskens köttbullar tycker barnbarn och syskonbarn som gärna bjuder sig själva på köttbullsmiddag hos mig!

  • Amika 9 september 2012

    Jag brukar ta 500g köttfärs och 1 påse med fransk löksoppa. Blötlägger sopp-pulvret i ½ dl vatten i 20 minuter och sedan rör jag ihop lökmixen med köttfärsen. Rullar till bollar och lägger på plåt. In i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Klart. :)

    Och är jag inte så lat, så brukar jag köra på 500g blandfärs, ½ dl vispgrädde, 1 ägg, 1 skiva mjukt bröd(som jag blötlägger i grädden) och så kryddar jag med kött och grillkrydda, svartpeppar, kryddpeppar och lökpulver. Och så rullar jag bollar som jag steker i riktigt smör.

  • _Kockfan_ 9 september 2012

    persilja
    chili
    koriander
    lök.
    paprika

    mixa och blanda i färsen..,

  • tellu 9 september 2012

    smulad torkad trattkantarell

  • Dunadain 9 september 2012

    Curryköttbullar är förvånandsvärt gott oxå. Passar bra till pasta el potatis

  • inaros 9 september 2012

    Riv i citronskal och ha i riven mozzarella. Jättegott!

  • Guslin02 10 september 2012

    sten Broman-style a la Grand i Lund, whiskey kryddade köttbullar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.