Jag får väl erkänna, vanliga enkla husmanskosträtter är inte min starka sida! Jag vill därför ha ett helt vanligt köttbullsrecept!CA
2 augusti 2000
Hej,Vad sägs om min farmors köttbullsrecept?1 dl skorpmjöl1/2 malet kött (blandfärs)1 ägg2 normalstora gula lökar2 tsk4 tsk sockervitpepparLägg skorpmjöl i blöt. Blanda i ägg, socker, salt och peppar. Riv löken och blanda i. Rör sedan i köttet och arbeta väl. Trilla sedan köttbullar och stek i en klick smör.
10 augusti 2000
Köttbullar är tacksamma att göra. Jag brukar lägga i lite vad jag har hemma för att variera. Byt ut lök och lite av skorpmjölet mot 1-2 dl riven parmesan, skalet från en citron.Eller varför inte ett par skalade urkärnade tomater, riven feta och kapris. Mycket gott.
Jag får väl erkänna, vanliga enkla husmanskosträtter är inte min starka sida! Jag vill därför ha ett helt vanligt köttbullsrecept!CA
Hej,Vad sägs om min farmors köttbullsrecept?1 dl skorpmjöl1/2 malet kött (blandfärs)1 ägg2 normalstora gula lökar2 tsk4 tsk sockervitpepparLägg skorpmjöl i blöt. Blanda i ägg, socker, salt och peppar. Riv löken och blanda i. Rör sedan i köttet och arbeta väl. Trilla sedan köttbullar och stek i en klick smör.
Köttbullar är tacksamma att göra. Jag brukar lägga i lite vad jag har hemma för att variera. Byt ut lök och lite av skorpmjölet mot 1-2 dl riven parmesan, skalet från en citron.Eller varför inte ett par skalade urkärnade tomater, riven feta och kapris. Mycket gott.