Något enkelt med kotletter men ändå ovanligt och gott?
17 september 2000
Detta är jättegott.Senapsgratinerad kotlett4 fläskkotletter (gärna kronkotlett)matfettsalt, peppar1 msk fransk senaplagrad riven ost1 dl crème fraiche2-3 pressade vitlöksklyftorBryn kotletterna lätt på varje sida, salta och peppra. Pressa över vitlökoch bred på senap. Klicka crème fraiche runt om kotletterna i pannan.Strö över riven ost. Gratinera i 250° mitt i ugnen ca 20 min.
17 september 2000
Detta är mycket gott!Regattakotlett 4 portioner4 fläskkotletter1 tsk salt2 krm nymalen vitpeppar 2 krm fyra kryddor (Epice Riche)2 krm paprikapulver1 msk smör1 finhackad gul lök8 tomater1 pressad vitlöksklyfta 1 krm timjan1 lagerbladGarneringfinhackad dillfinhackad persiljaKrydda kotletterna kryddorna, peppar ochpaprikapulver. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor.Salta och lägg över korletterna i en gryta. Skålla och skala tomaterna och skär dem i små bitar. Fräs löken och lägg i tomaterna, krydda med timjan, ev vitlök och ett söndersmulat lagerblad. Låt röran koka ihop ett par minuter, smaka av med salt, och häll den över kotletterna i grytan. Låt koka ca 10 minuter tills kotletterna är färdiga. Strö över backad persilja och backad dill och servera.
Något enkelt med kotletter men ändå ovanligt och gott?
Detta är jättegott.Senapsgratinerad kotlett4 fläskkotletter (gärna kronkotlett)matfettsalt, peppar1 msk fransk senaplagrad riven ost1 dl crème fraiche2-3 pressade vitlöksklyftorBryn kotletterna lätt på varje sida, salta och peppra. Pressa över vitlökoch bred på senap. Klicka crème fraiche runt om kotletterna i pannan.Strö över riven ost. Gratinera i 250° mitt i ugnen ca 20 min.
Detta är mycket gott!Regattakotlett 4 portioner4 fläskkotletter1 tsk salt2 krm nymalen vitpeppar 2 krm fyra kryddor (Epice Riche)2 krm paprikapulver1 msk smör1 finhackad gul lök8 tomater1 pressad vitlöksklyfta 1 krm timjan1 lagerbladGarneringfinhackad dillfinhackad persiljaKrydda kotletterna kryddorna, peppar ochpaprikapulver. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor.Salta och lägg över korletterna i en gryta. Skålla och skala tomaterna och skär dem i små bitar. Fräs löken och lägg i tomaterna, krydda med timjan, ev vitlök och ett söndersmulat lagerblad. Låt röran koka ihop ett par minuter, smaka av med salt, och häll den över kotletterna i grytan. Låt koka ca 10 minuter tills kotletterna är färdiga. Strö över backad persilja och backad dill och servera.