Jag är på jakt efter det perfekta revbensspjälletjavascript: ;
Det skall vara riktigt kryddigt. Någon som har tips?
/ IrreVirre ( oj, nu blev jag hungrig!)
Att dela ett tjockt revbensspjäll i två tunna är enkelt och man får en tunn benfri köttbit och ett spjäll med ben att gnaga på.
Stektiden förkortas med cirka en timme. Potatisklyftor kan steka med i ugnen på samma långpanna.
Dela köttet i två tunna "spjäll", ett med ben och det andra benfritt. Skär ca 1 cm från benen.
Lägg spjällen på ugnsfolie i en långpanna.
Blanda ihop kryddsåsen och pensla spjällen med hälften.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Vänd, pensla och stek ytterligare 15 minuter.
Servera med ugnstekta potatisklyftor och grönsaker.
Att dela ett tjockt revbensspjäll i två tunna är enkelt och man får en tunn benfri köttbit och ett spjäll med ben att gnaga på.
Stektiden förkortas med cirka en timme. Potatisklyftor kan steka med i ugnen på samma långpanna.
Dela köttet i två tunna "spjäll", ett med ben och det andra benfritt. Skär ca 1 cm från benen.
Lägg spjällen på ugnsfolie i en långpanna.
Blanda ihop kryddsåsen och pensla spjällen med hälften.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Vänd, pensla och stek ytterligare 15 minuter.
Servera med ugnstekta potatisklyftor och grönsaker.
Tackar! Det låter som något i min smak verkligen!
/ IrreVirre
Jag är på jakt efter det perfekta revbensspjälletjavascript: ;
Det skall vara riktigt kryddigt. Någon som har tips?
/ IrreVirre ( oj, nu blev jag hungrig!)
Kryddstarka spjäll
3/4-1 kg revbensspjäll
4 msk chilisås
1 msk honung
1 tsk vinäger
2 tsk sambal oelek
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
4 port
Ugn 225°
Att dela ett tjockt revbensspjäll i två tunna är enkelt och man får en tunn benfri köttbit och ett spjäll med ben att gnaga på.
Stektiden förkortas med cirka en timme. Potatisklyftor kan steka med i ugnen på samma långpanna.
Dela köttet i två tunna "spjäll", ett med ben och det andra benfritt. Skär ca 1 cm från benen.
Lägg spjällen på ugnsfolie i en långpanna.
Blanda ihop kryddsåsen och pensla spjällen med hälften.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Vänd, pensla och stek ytterligare 15 minuter.
Servera med ugnstekta potatisklyftor och grönsaker.
Kryddstarka spjäll
3/4-1 kg revbensspjäll
4 msk chilisås
1 msk honung
1 tsk vinäger
2 tsk sambal oelek
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
4 port
Ugn 225°
Att dela ett tjockt revbensspjäll i två tunna är enkelt och man får en tunn benfri köttbit och ett spjäll med ben att gnaga på.
Stektiden förkortas med cirka en timme. Potatisklyftor kan steka med i ugnen på samma långpanna.
Dela köttet i två tunna "spjäll", ett med ben och det andra benfritt. Skär ca 1 cm från benen.
Lägg spjällen på ugnsfolie i en långpanna.
Blanda ihop kryddsåsen och pensla spjällen med hälften.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Vänd, pensla och stek ytterligare 15 minuter.
Servera med ugnstekta potatisklyftor och grönsaker.
Tackar! Det låter som något i min smak verkligen!
/ IrreVirre