Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddigt revbensspjäll!

  • irrevirre 11 november 2007

    Jag är på jakt efter det perfekta revbensspjälletjavascript: ;
    Det skall vara riktigt kryddigt. Någon som har tips?
    / IrreVirre ( oj, nu blev jag hungrig!)

  • evaldo 11 november 2007

    Kryddstarka spjäll
    3/4-1 kg revbensspjäll
    4 msk chilisås
    1 msk honung
    1 tsk vinäger
    2 tsk sambal oelek
    2 tsk salt
    2 tsk svartpeppar

    4 port
    Ugn 225°

    Att dela ett tjockt revbensspjäll i två tunna är enkelt och man får en tunn benfri köttbit och ett spjäll med ben att gnaga på.
    Stektiden förkortas med cirka en timme. Potatisklyftor kan steka med i ugnen på samma långpanna.


    Dela köttet i två tunna "spjäll", ett med ben och det andra benfritt. Skär ca 1 cm från benen.
    Lägg spjällen på ugnsfolie i en långpanna.
    Blanda ihop kryddsåsen och pensla spjällen med hälften.
    Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
    Vänd, pensla och stek ytterligare 15 minuter.
    Servera med ugnstekta potatisklyftor och grönsaker.

  • irrevirre 11 november 2007

    Skrivet av evaldo den 11 nov 2007

    Kryddstarka spjäll
    3/4-1 kg revbensspjäll
    4 msk chilisås
    1 msk honung
    1 tsk vinäger
    2 tsk sambal oelek
    2 tsk salt
    2 tsk svartpeppar

    4 port
    Ugn 225°

    Att dela ett tjockt revbensspjäll i två tunna är enkelt och man får en tunn benfri köttbit och ett spjäll med ben att gnaga på.
    Stektiden förkortas med cirka en timme. Potatisklyftor kan steka med i ugnen på samma långpanna.


    Dela köttet i två tunna "spjäll", ett med ben och det andra benfritt. Skär ca 1 cm från benen.
    Lägg spjällen på ugnsfolie i en långpanna.
    Blanda ihop kryddsåsen och pensla spjällen med hälften.
    Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
    Vänd, pensla och stek ytterligare 15 minuter.
    Servera med ugnstekta potatisklyftor och grönsaker.



    Tackar! Det låter som något i min smak verkligen!
    / IrreVirre

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.