Vilka maträtter kan man laga till dagen innan? Grytor har jag läst och det har fungerat bra när jag bjudit. Vad mer? Jag är inte särskilt van och det skulle kännas säkrare vid tidsplaneringen om jag slapp tänka för mycket på huvudrätten.
MatAnders7 maj 2011
Det finns massor som ofta blir bättre dagen efter t.e.x bräserad biff med lök, höns i curry, massa olika pasta såser m.m Det som inte lämpar sig lika bra är fisk och risrätter t.e.x paella, nasi gratäng.
Hur som helst lycka till.
Josses7 maj 2011
Lasagne och div pastarätter fungerar utmärkt att laga dagen innan.
Cassiopeya7 maj 2011
Chili con carne! Servera dagen efter med vitlöksbröd och sallad, ev ris mums!
svengelsk7 maj 2011
Stek en stek, skiva köttet och lägg på fat. Täck med champinjonsås eller stekt lök och blåmögelost, gratinera 10 min.
erba7 maj 2011
Ska man ha buffé är det ju bra att kunna göra en del dagen före, exempelvis pajer, det går utmärkt.
Vilka maträtter kan man laga till dagen innan? Grytor har jag läst och det har fungerat bra när jag bjudit. Vad mer? Jag är inte särskilt van och det skulle kännas säkrare vid tidsplaneringen om jag slapp tänka för mycket på huvudrätten.
Det finns massor som ofta blir bättre dagen efter t.e.x bräserad biff med lök, höns i curry, massa olika pasta såser m.m Det som inte lämpar sig lika bra är fisk och risrätter t.e.x paella, nasi gratäng.
Hur som helst lycka till.
Lasagne och div pastarätter fungerar utmärkt att laga dagen innan.
Chili con carne! Servera dagen efter med vitlöksbröd och sallad, ev ris mums!
Stek en stek, skiva köttet och lägg på fat. Täck med champinjonsås eller stekt lök och blåmögelost, gratinera 10 min.
Ska man ha buffé är det ju bra att kunna göra en del dagen före, exempelvis pajer, det går utmärkt.