Snälla alla matexperter, finns det något nyttigare alternativ till vanlig matlagningsgrädde jag kan använda?? Har planerat min veckomeny och nästan varje dag ska det vara grädde i maten. Har sett det finns havregrädde, vegetablisk matgrädde mm i affären, är det ett bra substitut?
Alla tips mottages tacksamt!
Mistys22 oktober 2011
Vispgrädde + vatten till önskad fetthalt. Nyttigare kan det inte bli. Bara naturliga ämnen, inget konstgjort och du bestämmer fetthalten. Kolla ingrediensförteckningen på grädd substitut och fundera över om det är värt det. Bättre då att späda vanlig grädde som har max två ingredienser och är naturligt utan massa tillsatser.
pleta23 oktober 2011
Det beror ju lite på hur man definerar "nyttig". Färre kalorier eller mer näringsämnen? Det finns ju gott om lågkalorivarianter av det mesta. Svårare blir det om man är ute efter mer näringsrik mat..
Eery23 oktober 2011
Vad ska du ha det till??
svengelsk23 oktober 2011
Jag har ofta funnit mig i samma situation, när jag planerar mat till en helg. Alla recept tycks innehålla grädde. En utväg kan vara att sätta en bock i den kalorisnåla rutan, när man söker efter recept. Provade det just nu och fick fem gräddfria recept på fläskfilé. Att undvika gräddrecept så ofta som möjligt och njuta av riktig grädde de få gånger man använder det tror jag är lösningen.
husmusen8823 oktober 2011
Har alltid riktig grädde i maten, gör jag sås har jag grädde och en skvätt vatten. Det ska vara riktig mat, inte konstiga tillsatser om det går att undvika.
Gräddsubstituten funkar dock utmärkt, men de kan ge en konstig bismak om man inte är van vid dem.
I de flesta fall kan man byta ut grädde mot mjölk (så länge det inte är vispad grädde då) eller helt enkelt späda grädden med vatten.
Snälla alla matexperter, finns det något nyttigare alternativ till vanlig matlagningsgrädde jag kan använda?? Har planerat min veckomeny och nästan varje dag ska det vara grädde i maten. Har sett det finns havregrädde, vegetablisk matgrädde mm i affären, är det ett bra substitut?
Alla tips mottages tacksamt!
Vispgrädde + vatten till önskad fetthalt. Nyttigare kan det inte bli. Bara naturliga ämnen, inget konstgjort och du bestämmer fetthalten. Kolla ingrediensförteckningen på grädd substitut och fundera över om det är värt det. Bättre då att späda vanlig grädde som har max två ingredienser och är naturligt utan massa tillsatser.
Det beror ju lite på hur man definerar "nyttig". Färre kalorier eller mer näringsämnen? Det finns ju gott om lågkalorivarianter av det mesta. Svårare blir det om man är ute efter mer näringsrik mat..
Vad ska du ha det till??
Jag har ofta funnit mig i samma situation, när jag planerar mat till en helg. Alla recept tycks innehålla grädde. En utväg kan vara att sätta en bock i den kalorisnåla rutan, när man söker efter recept. Provade det just nu och fick fem gräddfria recept på fläskfilé. Att undvika gräddrecept så ofta som möjligt och njuta av riktig grädde de få gånger man använder det tror jag är lösningen.
Har alltid riktig grädde i maten, gör jag sås har jag grädde och en skvätt vatten. Det ska vara riktig mat, inte konstiga tillsatser om det går att undvika.
Gräddsubstituten funkar dock utmärkt, men de kan ge en konstig bismak om man inte är van vid dem.
I de flesta fall kan man byta ut grädde mot mjölk (så länge det inte är vispad grädde då) eller helt enkelt späda grädden med vatten.