Har fått en massa okokt skalad potatis över. Vad kan man göra med den? Bör den kokas, eller kan den frysas in/förvaras i kyl och i såna fall hur länge?
ros2 juni 2009
:)Några förslag:
Gör en god potatisgratäng eller koka potatisen och gör en god potatissallad
Jag brukar bara spara skalad potatis max ett dygn
Lycka till!
Ergilwen2 juni 2009
Jag håller på med potatissallad, den kommer räcka i minst en vecka...
Bianca2 juni 2009
Riv potatisen och gör raggmunkar av dem. De går utmärkt att frysa. Potatispannkaka är ett annat alternativ på samma smet och går superfort då man inte behöver steka.
MatAnders2 juni 2009
Den håller sig några dagar om den står i kallt vatten med locket på, då har du tid att fundera ut något gott.
Lycka till(Y)
Ergilwen2 juni 2009
Går det att frysa in raggmunkssmet?
poffa2 juni 2009
Skrivet av Ergilwen den 2 jun 2009
Går det att frysa in raggmunkssmet?
Nja.. Kanske inte såå, bra resultat.
Eller om vi säger så här. Hur dyrt är potatis?
Kav skiten eller lägg den i blött och använd under veckan.
P-gratäng däremot går att frysa.
Fiona2 juni 2009
jag har haft skalad okokt potatis i kylen i en burk med vatten - locket på i en vecka ungefär nu.. Gjorde potatisgratäng på den idag o det gick utmärkt.
Vet inte hur länge man kan förvara potatis så, men längre än en vecka i alla fall.
Lena2 juni 2009
Jag kan inte hålla med om att det går att frysa potatisgratäng den blir så flottig och blöt....
poffa2 juni 2009
Skrivet av Lena den 2 jun 2009
Jag kan inte hålla med om att det går att frysa potatisgratäng den blir så flottig och blöt....
Nja, det går, men är inte det ultimata resultatet.
Men fråga dig själv när du köper en frysen gratängpåse, som man bara lägger i en smord form och gräddar av och det blir perfekt?
Om du ska frysa in gratängen , tillsätt lite potatismjöl... I koket alltså...
svengelsk2 juni 2009
Skär i klyftor, koka i fem minuter och frys. Använd som klyftpotatis: pensla eller spreja med olja och baka iugn ca 20 min.
Gillsan2 juni 2009
:pSkiva potatisen med en osthyvel så det blir tunna skivor och fritera dem så det blir goda chips. Och krydda dem med någon favoritkrydda, det blir gott. du kan även råsteka potatisen när de är så tunt skivade.(H)
Lena3 juni 2009
Skrivet av poffa den 2 jun 2009
Skrivet av Lena den 2 jun 2009
Jag kan inte hålla med om att det går att frysa potatisgratäng den blir så flottig och blöt....
Nja, det går, men är inte det ultimata resultatet.
Men fråga dig själv när du köper en frysen gratängpåse, som man bara lägger i en smord form och gräddar av och det blir perfekt?
Om du ska frysa in gratängen , tillsätt lite potatismjöl... I koket alltså...
Har provat köpa en som varit fryst men aldrig mer den var blaskig. Nä tacka vet ja de man gör själv
Manne_N3 juni 2009
Potatisen oxiderar och faller sönder om den förvaras för länge i vatten. Citronsyra är en antioxidant och det kan därför vara fiffigt att skiva eller klyfta en citron och lägga ner i vattnet tilsammans med potatisen.
Sen tycker jag alltid att potatismos är fiffigt. Du kan göra flera olika rätter baserade på potatismos under en vecka. Potatisbullar, duchesse, potatisgnocci, som ingrediens i en knaprig pizzabotten eller bara som potatismos till fisken.
Fiona5 juni 2009
Skrivet av Manne_N den 3 jun 2009
Potatisen oxiderar och faller sönder om den förvaras för länge i vatten. Citronsyra är en antioxidant och det kan därför vara fiffigt att skiva eller klyfta en citron och lägga ner i vattnet tilsammans med potatisen.
Sen tycker jag alltid att potatismos är fiffigt. Du kan göra flera olika rätter baserade på potatismos under en vecka. Potatisbullar, duchesse, potatisgnocci, som ingrediens i en knaprig pizzabotten eller bara som potatismos till fisken.
Eller bästa knepet någonsin.... Potatismos i köttbullesmeten! Fråga mig inte varför, men det ska det vara! Det hade alltid min morfar som var köttbullekung :p(L)(Y)
Har fått en massa okokt skalad potatis över. Vad kan man göra med den? Bör den kokas, eller kan den frysas in/förvaras i kyl och i såna fall hur länge?
:)Några förslag:
Gör en god potatisgratäng eller koka potatisen och gör en god potatissallad
Jag brukar bara spara skalad potatis max ett dygn
Lycka till!
Jag håller på med potatissallad, den kommer räcka i minst en vecka...
Riv potatisen och gör raggmunkar av dem. De går utmärkt att frysa. Potatispannkaka är ett annat alternativ på samma smet och går superfort då man inte behöver steka.
Den håller sig några dagar om den står i kallt vatten med locket på, då har du tid att fundera ut något gott.
Lycka till(Y)
Går det att frysa in raggmunkssmet?
Går det att frysa in raggmunkssmet?
Nja.. Kanske inte såå, bra resultat.
Eller om vi säger så här. Hur dyrt är potatis?
Kav skiten eller lägg den i blött och använd under veckan.
P-gratäng däremot går att frysa.
jag har haft skalad okokt potatis i kylen i en burk med vatten - locket på i en vecka ungefär nu.. Gjorde potatisgratäng på den idag o det gick utmärkt.
Vet inte hur länge man kan förvara potatis så, men längre än en vecka i alla fall.
Jag kan inte hålla med om att det går att frysa potatisgratäng den blir så flottig och blöt....
Jag kan inte hålla med om att det går att frysa potatisgratäng den blir så flottig och blöt....
Nja, det går, men är inte det ultimata resultatet.
Men fråga dig själv när du köper en frysen gratängpåse, som man bara lägger i en smord form och gräddar av och det blir perfekt?
Om du ska frysa in gratängen , tillsätt lite potatismjöl... I koket alltså...
Skär i klyftor, koka i fem minuter och frys. Använd som klyftpotatis: pensla eller spreja med olja och baka iugn ca 20 min.
:pSkiva potatisen med en osthyvel så det blir tunna skivor och fritera dem så det blir goda chips. Och krydda dem med någon favoritkrydda, det blir gott. du kan även råsteka potatisen när de är så tunt skivade.(H)
Jag kan inte hålla med om att det går att frysa potatisgratäng den blir så flottig och blöt....
Nja, det går, men är inte det ultimata resultatet.
Men fråga dig själv när du köper en frysen gratängpåse, som man bara lägger i en smord form och gräddar av och det blir perfekt?
Om du ska frysa in gratängen , tillsätt lite potatismjöl... I koket alltså...
Har provat köpa en som varit fryst men aldrig mer den var blaskig. Nä tacka vet ja de man gör själv
Potatisen oxiderar och faller sönder om den förvaras för länge i vatten. Citronsyra är en antioxidant och det kan därför vara fiffigt att skiva eller klyfta en citron och lägga ner i vattnet tilsammans med potatisen.
Sen tycker jag alltid att potatismos är fiffigt. Du kan göra flera olika rätter baserade på potatismos under en vecka. Potatisbullar, duchesse, potatisgnocci, som ingrediens i en knaprig pizzabotten eller bara som potatismos till fisken.
Potatisen oxiderar och faller sönder om den förvaras för länge i vatten. Citronsyra är en antioxidant och det kan därför vara fiffigt att skiva eller klyfta en citron och lägga ner i vattnet tilsammans med potatisen.
Sen tycker jag alltid att potatismos är fiffigt. Du kan göra flera olika rätter baserade på potatismos under en vecka. Potatisbullar, duchesse, potatisgnocci, som ingrediens i en knaprig pizzabotten eller bara som potatismos till fisken.
Eller bästa knepet någonsin.... Potatismos i köttbullesmeten! Fråga mig inte varför, men det ska det vara! Det hade alltid min morfar som var köttbullekung :p(L)(Y)