Jag hade ett recept en gång på en omelletrulle.
Nu börjar jag sakna det....
Är det någon som har nåt sånt?
Det var en tunn omelett jag gjorde i ugnen, fyllde den med något...jag vet inte vad...och rullade ihop som en rulltårta.
Sedan skar man den i bitar och serverade med kryddris.
Gott som tusan var det!
20 år har gått sedan jag gjorde rätten....
styvan16 december 2007
Hoppas någon har receptet, låter gott...(Y)
anluk16 december 2007
Har något som heter sufflerulle på mina sidor, det är inte något sådant???
Amika16 december 2007
Jag har något som jag tror är det du beskriver. Räkrulle bland mina recept. =)
16 december 2007
jag har några omelett-rullerecept, kanske kan vara något:
Omelettrulle med spenat:
2 port
2 ägg
2 msk mjölk
2 krm salt
1/2 krm malen vitpeppar
1 msk smör (eller margarin)
1 dl grovhackad, tinad bladspenat, drygt 100 g
2 msk crème fraîche
Så här gör du:
Knäck äggen och vispa dem med mjölken i en bunke. Tillsätt salt och peppar, rör om. Smält smöret i stekpannan på medelvärme och häll i smeten.
Grädda omeletten på medelvärme, stick hål i den med en gaffel under tiden, så att ogräddad smet kommer i kontakt med pannans värme. När omeletten stelnat i gaffelfösta skrynklor för man över den på en tallrik.
Värm spenaten hastigt på hög värme i stekpannan, lägg den på omeletten, klicka på lite crème fraîche och rulla omeletten runt fyllningen.
Räkmums i omelettrulle:
4 port:
Omelett:
6 ägg
3/4 dl grädde
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar, nymald
1/2 dl dill, hackad
Fyllning:
1 avokado
225 g räkor, skalad vikt
4 salladslökar, skivade
1 dl lättmajonnäs
1 dl matyoghurt
1/2 lime, rivet skal
salt, peppar
Tillbehör:
rucolasallat
cocktailtomater
lime
Ugn: 200º
Gör så här:
Vispa samman knäckta ägg och grädde i en skål. Salta, peppra och rör ner dillen.
Häll smeten i en form med smörat bakplåts-papper, ca 25x35 cm. Grädda omeletten i mitten av ugnen, ca 6 minuter. Låt den svalna.
Dela, gröp ur och tärna avokadon. Grovhacka räkorna. Blanda med salladslök, lättmajonnäs, matyoghurt och rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
Vänd den avsvalnade omeletten på ett smörpapper. Bred ut fyllningen i en sträng längs med ena långsidan. Rulla ihop till en rulle. Skiva rullen i trekantiga bitar. Servera med rucolasallat, cocktailtomater och lime.
Laxfylld omelettrulle:
4 port
6 ägg
salt
½ dl grädde eller vatten
matfett till stekning
200 g gravad lax, i tunna skivor
½ dl hackad dill
Tillagning:
Vispa ihop ägg, salt och grädde eller vatten med en gaffel, så det blir väl blandat. Fräs fettet i en stekpanna häll i omelettsmeten och stick i den på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. För över omeletten på t ex ett bakplåtspapper. Täck omeletten med laxskivor, strö på dillen och rulla ihop. Servera omeletten ljummen eller kall. Skär den i skivor med vass kniv.
umen16 december 2007
Jag hittade ett recept nyss som heter "Äggrulle"..........sök på det och kolla ifall det är något för dig.
Det var omelett som man fyllde och sedan rullade ihop.
17 december 2007
Tack för alla tips!
Nu är recepten sparade, återstår
bara att välja något och prova!
(Y)
Mvh/Bia
Varadero2a17 december 2007
Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.
Laxfylld äggrulle.
3 msk smör Fyllning: ca 2 g färskost naturell
3 msk vetemjöl ca ½ dl gräddfil
3 dl standardmjölk 1 burk riven pepparot 45gr
5 äggulor 8-10 skivor rökt lax
5 äggvitor ev. salt o peppar
Salt o peppar ruccolasallad
Dill till garnering
1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
Låt svalna något.
2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
Grädda i 200°, 8-10 min.
Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.
Varadero2a17 december 2007
Skrivet av Varadero2a den 17 dec 2007
Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.
Laxfylld äggrulle.
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
5 äggulor
5 äggvitor
Salt o peppar
Fyllning:
ca 200 gr färskost
ca 1/2 dlgräddfil
1 burk riven pepparot 45 g
ev salt o peppar
8-10 skivor fökt lax
ruccolasallad
dill till garnering
1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
Låt svalna något.
2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
Grädda i 200°, 8-10 min.
Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.
Varadero2a17 december 2007
Skrivet av Varadero2a den 17 dec 2007
Skrivet av Varadero2a den 17 dec 2007
Blev lite fel vi överförandet första gången(Y)
Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.
Laxfylld äggrulle.
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
5 äggulor
5 äggvitor
Salt o peppar
Fyllning:
ca 200 gr färskost
ca 1/2 dlgräddfil
1 burk riven pepparot 45 g
ev salt o peppar
8-10 skivor fökt lax
ruccolasallad
dill till garnering
1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
Låt svalna något.
2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
Grädda i 200°, 8-10 min.
Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.
Jag hade ett recept en gång på en omelletrulle.
Nu börjar jag sakna det....
Är det någon som har nåt sånt?
Det var en tunn omelett jag gjorde i ugnen, fyllde den med något...jag vet inte vad...och rullade ihop som en rulltårta.
Sedan skar man den i bitar och serverade med kryddris.
Gott som tusan var det!
20 år har gått sedan jag gjorde rätten....
Hoppas någon har receptet, låter gott...(Y)
Har något som heter sufflerulle på mina sidor, det är inte något sådant???
Jag har något som jag tror är det du beskriver. Räkrulle bland mina recept. =)
jag har några omelett-rullerecept, kanske kan vara något:
Omelettrulle med spenat:
2 port
2 ägg
2 msk mjölk
2 krm salt
1/2 krm malen vitpeppar
1 msk smör (eller margarin)
1 dl grovhackad, tinad bladspenat, drygt 100 g
2 msk crème fraîche
Så här gör du:
Knäck äggen och vispa dem med mjölken i en bunke. Tillsätt salt och peppar, rör om. Smält smöret i stekpannan på medelvärme och häll i smeten.
Grädda omeletten på medelvärme, stick hål i den med en gaffel under tiden, så att ogräddad smet kommer i kontakt med pannans värme. När omeletten stelnat i gaffelfösta skrynklor för man över den på en tallrik.
Värm spenaten hastigt på hög värme i stekpannan, lägg den på omeletten, klicka på lite crème fraîche och rulla omeletten runt fyllningen.
Räkmums i omelettrulle:
4 port:
Omelett:
6 ägg
3/4 dl grädde
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar, nymald
1/2 dl dill, hackad
Fyllning:
1 avokado
225 g räkor, skalad vikt
4 salladslökar, skivade
1 dl lättmajonnäs
1 dl matyoghurt
1/2 lime, rivet skal
salt, peppar
Tillbehör:
rucolasallat
cocktailtomater
lime
Ugn: 200º
Gör så här:
Vispa samman knäckta ägg och grädde i en skål. Salta, peppra och rör ner dillen.
Häll smeten i en form med smörat bakplåts-papper, ca 25x35 cm. Grädda omeletten i mitten av ugnen, ca 6 minuter. Låt den svalna.
Dela, gröp ur och tärna avokadon. Grovhacka räkorna. Blanda med salladslök, lättmajonnäs, matyoghurt och rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
Vänd den avsvalnade omeletten på ett smörpapper. Bred ut fyllningen i en sträng längs med ena långsidan. Rulla ihop till en rulle. Skiva rullen i trekantiga bitar. Servera med rucolasallat, cocktailtomater och lime.
Laxfylld omelettrulle:
4 port
6 ägg
salt
½ dl grädde eller vatten
matfett till stekning
200 g gravad lax, i tunna skivor
½ dl hackad dill
Tillagning:
Vispa ihop ägg, salt och grädde eller vatten med en gaffel, så det blir väl blandat. Fräs fettet i en stekpanna häll i omelettsmeten och stick i den på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. För över omeletten på t ex ett bakplåtspapper. Täck omeletten med laxskivor, strö på dillen och rulla ihop. Servera omeletten ljummen eller kall. Skär den i skivor med vass kniv.
Jag hittade ett recept nyss som heter "Äggrulle"..........sök på det och kolla ifall det är något för dig.
Det var omelett som man fyllde och sedan rullade ihop.
Tack för alla tips!
Nu är recepten sparade, återstår
bara att välja något och prova!
(Y)
Mvh/Bia
Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.
Laxfylld äggrulle.
3 msk smör Fyllning: ca 2 g färskost naturell
3 msk vetemjöl ca ½ dl gräddfil
3 dl standardmjölk 1 burk riven pepparot 45gr
5 äggulor 8-10 skivor rökt lax
5 äggvitor ev. salt o peppar
Salt o peppar ruccolasallad
Dill till garnering
1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
Låt svalna något.
2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
Grädda i 200°, 8-10 min.
Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.
Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.
Laxfylld äggrulle.
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
5 äggulor
5 äggvitor
Salt o peppar
Fyllning:
ca 200 gr färskost
ca 1/2 dlgräddfil
1 burk riven pepparot 45 g
ev salt o peppar
8-10 skivor fökt lax
ruccolasallad
dill till garnering
1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
Låt svalna något.
2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
Grädda i 200°, 8-10 min.
Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.
Blev lite fel vi överförandet första gången(Y)
Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.
Laxfylld äggrulle.
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
5 äggulor
5 äggvitor
Salt o peppar
Fyllning:
ca 200 gr färskost
ca 1/2 dlgräddfil
1 burk riven pepparot 45 g
ev salt o peppar
8-10 skivor fökt lax
ruccolasallad
dill till garnering
1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
Låt svalna något.
2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
Grädda i 200°, 8-10 min.
Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.