Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omelettrulle?

  • 16 december 2007

    Jag hade ett recept en gång på en omelletrulle.
    Nu börjar jag sakna det....
    Är det någon som har nåt sånt?

    Det var en tunn omelett jag gjorde i ugnen, fyllde den med något...jag vet inte vad...och rullade ihop som en rulltårta.
    Sedan skar man den i bitar och serverade med kryddris.

    Gott som tusan var det!
    20 år har gått sedan jag gjorde rätten....

  • styvan 16 december 2007

    Hoppas någon har receptet, låter gott...(Y)

  • anluk 16 december 2007

    Har något som heter sufflerulle på mina sidor, det är inte något sådant???

  • Amika 16 december 2007

    Jag har något som jag tror är det du beskriver. Räkrulle bland mina recept. =)

  • 16 december 2007

    jag har några omelett-rullerecept, kanske kan vara något:


    Omelettrulle med spenat:
    2 port
    2 ägg
    2 msk mjölk
    2 krm salt
    1/2 krm malen vitpeppar
    1 msk smör (eller margarin)
    1 dl grovhackad, tinad bladspenat, drygt 100 g
    2 msk crème fraîche
    Så här gör du:
    Knäck äggen och vispa dem med mjölken i en bunke. Tillsätt salt och peppar, rör om. Smält smöret i stekpannan på medelvärme och häll i smeten.
    Grädda omeletten på medelvärme, stick hål i den med en gaffel under tiden, så att ogräddad smet kommer i kontakt med pannans värme. När omeletten stelnat i gaffelfösta skrynklor för man över den på en tallrik.
    Värm spenaten hastigt på hög värme i stekpannan, lägg den på omeletten, klicka på lite crème fraîche och rulla omeletten runt fyllningen.



    Räkmums i omelettrulle:
    4 port:
    Omelett:
    6 ägg
    3/4 dl grädde
    1/2 tsk salt
    1/2 krm vitpeppar, nymald
    1/2 dl dill, hackad
    Fyllning:
    1 avokado
    225 g räkor, skalad vikt
    4 salladslökar, skivade
    1 dl lättmajonnäs
    1 dl matyoghurt
    1/2 lime, rivet skal
    salt, peppar
    Tillbehör:
    rucolasallat
    cocktailtomater
    lime
    Ugn: 200º
    Gör så här:
    Vispa samman knäckta ägg och grädde i en skål. Salta, peppra och rör ner dillen.
    Häll smeten i en form med smörat bakplåts-papper, ca 25x35 cm. Grädda omeletten i mitten av ugnen, ca 6 minuter. Låt den svalna.
    Dela, gröp ur och tärna avokadon. Grovhacka räkorna. Blanda med salladslök, lättmajonnäs, matyoghurt och rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar.
    Vänd den avsvalnade omeletten på ett smörpapper. Bred ut fyllningen i en sträng längs med ena långsidan. Rulla ihop till en rulle. Skiva rullen i trekantiga bitar. Servera med rucolasallat, cocktailtomater och lime.



    Laxfylld omelettrulle:
    4 port
    6 ägg
    salt
    ½ dl grädde eller vatten
    matfett till stekning
    200 g gravad lax, i tunna skivor
    ½ dl hackad dill
    Tillagning:
    Vispa ihop ägg, salt och grädde eller vatten med en gaffel, så det blir väl blandat. Fräs fettet i en stekpanna häll i omelettsmeten och stick i den på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. För över omeletten på t ex ett bakplåtspapper. Täck omeletten med laxskivor, strö på dillen och rulla ihop. Servera omeletten ljummen eller kall. Skär den i skivor med vass kniv.

  • umen 16 december 2007

    Jag hittade ett recept nyss som heter "Äggrulle"..........sök på det och kolla ifall det är något för dig.
    Det var omelett som man fyllde och sedan rullade ihop.

  • 17 december 2007

    Tack för alla tips!
    Nu är recepten sparade, återstår
    bara att välja något och prova!
    (Y)

    Mvh/Bia

  • Varadero2a 17 december 2007

    Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.

    Laxfylld äggrulle.

    3 msk smör Fyllning: ca 2 g färskost naturell
    3 msk vetemjöl ca ½ dl gräddfil
    3 dl standardmjölk 1 burk riven pepparot 45gr
    5 äggulor 8-10 skivor rökt lax
    5 äggvitor ev. salt o peppar
    Salt o peppar ruccolasallad
    Dill till garnering

    1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
    Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
    Låt svalna något.
    2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
    Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
    3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
    Grädda i 200°, 8-10 min.
    Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
    4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
    och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
    rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.

  • Varadero2a 17 december 2007

    Skrivet av Varadero2a den 17 dec 2007

    Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.

    Laxfylld äggrulle.

    3 msk smör
    3 msk vetemjöl
    3 dl standardmjölk
    5 äggulor
    5 äggvitor
    Salt o peppar
    Fyllning:
    ca 200 gr färskost
    ca 1/2 dlgräddfil
    1 burk riven pepparot 45 g
    ev salt o peppar
    8-10 skivor fökt lax
    ruccolasallad
    dill till garnering

    1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
    Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
    Låt svalna något.
    2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
    Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
    3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
    Grädda i 200°, 8-10 min.
    Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
    4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
    och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
    rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.



  • Varadero2a 17 december 2007

    Skrivet av Varadero2a den 17 dec 2007

    Skrivet av Varadero2a den 17 dec 2007
    Blev lite fel vi överförandet första gången(Y)
    Jag har gjort denna supergoda äggrulle vid flera högtider och den har varit omtyckt.

    Laxfylld äggrulle.

    3 msk smör
    3 msk vetemjöl
    3 dl standardmjölk
    5 äggulor
    5 äggvitor
    Salt o peppar
    Fyllning:
    ca 200 gr färskost
    ca 1/2 dlgräddfil
    1 burk riven pepparot 45 g
    ev salt o peppar
    8-10 skivor fökt lax
    ruccolasallad
    dill till garnering

    1 Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.
    Tillsätt mjölken lite i taget under omröring och låt koka ihop ett par minuter.
    Låt svalna något.
    2. Rör ner äggulor och krydda med salt o peppar.
    Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
    3. Täck en långpanna, smöra ett bakplåtspapper, och bred ut smeten i ett jämt lager.
    Grädda i 200°, 8-10 min.
    Låt svalna. Ta bort pappret som den gräddats på och stjälp upp på nytt papper.
    4. Rör samman färskosten med gräddfilen till bredbar konsistens. Smaka av med pepparot
    och kryddor . Bred massan på äggkakan och täck med laxskivorna och ruccolasalladen
    rulla ihop och skär i bitar. Garnera med dillvippor.



Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.