Kan man rädda en pannkakssmet som klumpat ihop totalt? Och hur i så fall. Har just sabbat 1,5 liter mjölk och 7 ägg så jag är tacksam för all hjälp jag kan få!
Citronflickan31 juli 2009
Oj. Jag skulle försöka med stavmixern. Den brukar hjälpa om det klumpar ihop sig. Fast jag lovar inte att det funkar.
Jag har däremot kommit på ett smart sätt att fixa smeten ifrån starten. Jag blandar först ägg och allt mjölet. Jag brukar ta det grövsta mjölet först. Sedan blandrar jag i någon dl mjölk och vispar så att smeten är jättetjock (typ tjock sockerkakssmet) När alla klumpar börjar lösa sig blandar jag mer mjölk eftersom. Alltså vispar, mer mjölk,, vispar, mer mjölk osv
hanna_s31 juli 2009
Det var precis så jag gjorde, ägg och mjöl först. Funkade inte med ballongvisp i Kitchen Aid kan jag tipsa om! Jag silade smeten och vispade, med elvispen, i lite mer mjöl. Det känns som vanlig pannkakssmet, hoppas det går att grädda pannkisar!
Citronflickan31 juli 2009
Du får väl mosa klumparna med stekspaden när du gräddar. :p ha ha ha. Lycka till.
anaholm31 juli 2009
Försök att sila smeten, det har jag gjort och det funkade rätt bra. :D Lycka till
lady12ar31 juli 2009
Jag har också gjort det misstaget. Men om man blandar i lite mjölk i taget så går det bra. Men bara lite. Sedan ska du alltid ha i äggen sist. Man lär så länge man lever.
Okänd31 juli 2009
Skrivet av hanna_s den 31 jul 2009
Kan man rädda en pannkakssmet som klumpat ihop totalt? Och hur i så fall. Har just sabbat 1,5 liter mjölk och 7 ägg så jag är tacksam för all hjälp jag kan få!
Har du testat med att göra pannkakssmet på dinkelmjöl?
Blir det klumpigt så beror det på kocken!
Det finns bara ett sätt att göra pannkakssmet på.
Knäck äggen i en skål, vispa till skum, ner med så mycket mjöl att det fortfarande går att vispa runt, tillsätt mjölk lite i taget till en slät och klumpfri smet, salta, låt vila kallt en stund. Grädda dina pannkakor!
Pinglan5231 juli 2009
Jaha, jag tar oxå i äggen sist, hoppas det gick bra med smeten:p
ros31 juli 2009
:)Så här gör jag Plättar
klumpar det sig så går det att sila med hjälp av att trycka en sked i silen
Lycka till!
hanna_s31 juli 2009
Ordningen återställd!
Pannkakorna blev jättegoda. Tack för alla tips, bra att ha i bakfickan nästa gång det går illa.
svengelsk31 juli 2009
Lika volym vätska och mjöl brukar gå att vispa klimpfritt. Jag häller i en dl mjölk och en dl mjöl , mixar eller vispar till slät smet. Sedan tillsätter jag ett ägg och ytterligare en dl mjölk och vispar igen.
hansdotter31 juli 2009
Detta inlägg ger ingen hjälp till ovanstående fråga om räddning av pannkakan utan är bara ett tips -Jag har alltid i vanliljsocker i smeten- Mums!(Y)
AnneNi31 juli 2009
Skrivet av svengelsk den 31 jul 2009
Lika volym vätska och mjöl brukar gå att vispa klimpfritt. Jag häller i en dl mjölk och en dl mjöl , mixar eller vispar till slät smet. Sedan tillsätter jag ett ägg och ytterligare en dl mjölk och vispar igen.
Håller med! Jag blandar alltid mjöl (och lite salt) med lika mycket mjölk, sen lika många ägg som deciliter mjöl och när det är klumpfritt häller jag till sist i lika mycket mjölk till. Detta brukar alltid fungera och pannkakorna blir supergoda! Jag använder flytande margarin när jag steker dem, vilket är väldigt bra tycker jag!
safir7431 juli 2009
Jag gör alltid pannkakssmet på samma sätt. Har aldrig fått några klumpar. Vispar äggen först sen i med mjölk under tiden jag vispar. Sedan i med mjölet och eventuellt mera mjölk. Mäter aldrig heller utan gör på en höft.
Kan man rädda en pannkakssmet som klumpat ihop totalt? Och hur i så fall. Har just sabbat 1,5 liter mjölk och 7 ägg så jag är tacksam för all hjälp jag kan få!
Oj. Jag skulle försöka med stavmixern. Den brukar hjälpa om det klumpar ihop sig. Fast jag lovar inte att det funkar.
Jag har däremot kommit på ett smart sätt att fixa smeten ifrån starten. Jag blandar först ägg och allt mjölet. Jag brukar ta det grövsta mjölet först. Sedan blandrar jag i någon dl mjölk och vispar så att smeten är jättetjock (typ tjock sockerkakssmet) När alla klumpar börjar lösa sig blandar jag mer mjölk eftersom. Alltså vispar, mer mjölk,, vispar, mer mjölk osv
Det var precis så jag gjorde, ägg och mjöl först. Funkade inte med ballongvisp i Kitchen Aid kan jag tipsa om! Jag silade smeten och vispade, med elvispen, i lite mer mjöl. Det känns som vanlig pannkakssmet, hoppas det går att grädda pannkisar!
Du får väl mosa klumparna med stekspaden när du gräddar. :p ha ha ha. Lycka till.
Försök att sila smeten, det har jag gjort och det funkade rätt bra. :D Lycka till
Jag har också gjort det misstaget. Men om man blandar i lite mjölk i taget så går det bra. Men bara lite. Sedan ska du alltid ha i äggen sist. Man lär så länge man lever.
Kan man rädda en pannkakssmet som klumpat ihop totalt? Och hur i så fall. Har just sabbat 1,5 liter mjölk och 7 ägg så jag är tacksam för all hjälp jag kan få!
Har du testat med att göra pannkakssmet på dinkelmjöl?
Blir det klumpigt så beror det på kocken!
Det finns bara ett sätt att göra pannkakssmet på.
Knäck äggen i en skål, vispa till skum, ner med så mycket mjöl att det fortfarande går att vispa runt, tillsätt mjölk lite i taget till en slät och klumpfri smet, salta, låt vila kallt en stund. Grädda dina pannkakor!
Jaha, jag tar oxå i äggen sist, hoppas det gick bra med smeten:p
:)Så här gör jag
Plättar
klumpar det sig så går det att sila med hjälp av att trycka en sked i silen
Lycka till!
Ordningen återställd!
Pannkakorna blev jättegoda. Tack för alla tips, bra att ha i bakfickan nästa gång det går illa.
Lika volym vätska och mjöl brukar gå att vispa klimpfritt. Jag häller i en dl mjölk och en dl mjöl , mixar eller vispar till slät smet. Sedan tillsätter jag ett ägg och ytterligare en dl mjölk och vispar igen.
Detta inlägg ger ingen hjälp till ovanstående fråga om räddning av pannkakan utan är bara ett tips -Jag har alltid i vanliljsocker i smeten- Mums!(Y)
Lika volym vätska och mjöl brukar gå att vispa klimpfritt. Jag häller i en dl mjölk och en dl mjöl , mixar eller vispar till slät smet. Sedan tillsätter jag ett ägg och ytterligare en dl mjölk och vispar igen.
Håller med! Jag blandar alltid mjöl (och lite salt) med lika mycket mjölk, sen lika många ägg som deciliter mjöl och när det är klumpfritt häller jag till sist i lika mycket mjölk till. Detta brukar alltid fungera och pannkakorna blir supergoda! Jag använder flytande margarin när jag steker dem, vilket är väldigt bra tycker jag!
Jag gör alltid pannkakssmet på samma sätt. Har aldrig fått några klumpar. Vispar äggen först sen i med mjölk under tiden jag vispar. Sedan i med mjölet och eventuellt mera mjölk. Mäter aldrig heller utan gör på en höft.