Hur smaksätter ni era köttbullar?
Det finns säkert lika många sätt som det finns medlemmar här, om inte mer. Själv har jag inte hittat någon smaksättning som känns så där rätt, därför är jag nyfiken på hur ni andra gör :)
Mvh Kristin
Lenkan12 april 2011
Salt, svartpeppar, vitpeppar, vitlökspulver och en stor klick senap!
popik12 april 2011
Kryddpeppar är en höjdare i köttbullar. Jag har alltid salt, vitpeppar och kryddpeppar.
Erajscha12 april 2011
salt, finriven lök och vitpeppar använder jag till "svenska köttbullar" vill man vara mer medelavsk så persilja och vitlök...
tahir12 april 2011
Salt, svartpeppar, vitpeppar, mosat fäskpotatis,rivenlök gredde, köttbiljong och en klick (senap)
jas6513 april 2011
Fin riven lök, hackad paprika, hackad persilja, rivet vitbröd i grädde salt och vitpeppar. Stek dem i stekpanna och efter koka dem i en kastrull med buljon och saffran, tomathack så har du Spanska köttbullar.
Mvh
Höfta på med köttbullar.
Anders
Cassiopeya13 april 2011
Jag gör mina köttbullar på älgfärs och fläskfärs. Då smaksätter jag med enbär och peppar.
Nästa gång jag gör "vanliga" köttbullar ska jag testa att ha i en klick senap, verkar smarrigt :D
ScarlettRose13 april 2011
Min favoritsmaksättning av köttbullar är kryddpeppar, ingefära och malda nejlikor. Min gammelfarmor brukar alltid krydda sina köttbullar så. Dock inte alls uppskattat av sambon {disapointed}
Gul1313 april 2011
En skvätt chilisås
En klick dijonsenap
Lite sambal
Finhackad persilja
Lite tips om vad jag varierar mig med.
Boboo13 april 2011
Tack allihopa, nu blir det massa
köttbullsmiddagar framöver för att testa
alla förslag.... :D
DoctorWho13 april 2011
Gör som i Grekland, tillsätt kanel i köttbullssmeten tillsammans med de vanliga kryddorna.
Cilla71a13 april 2011
Vitpeppar, salt, riven lök som jag steker lite lätt, kokt riven potatis & ett ägg har jag i min köttbullssmet. Till jul så har jag i kryddpeppar till mina köttbullar. Använder oftast blandfärs.
I mina medelhavsköttbullar så har jag i vitlök, körvel, alt. persilja, salt, svartpeppar, paprika, riven lök, oregano, smulat franskbröd & ett ägg samt nöt eller lammfärs.
720113 april 2011
Jag brukar tillsätta Kalvfond....(förutom salt,peppar,grädde,senap,riven gul lök,vitlökspulver)
(Y)
callemero13 april 2011
Grillkrydda, grädde och brynt lökfond ( förutom ägg och ströbröd).
De blir saftiga och goda.
Hur smaksätter ni era köttbullar?
Det finns säkert lika många sätt som det finns medlemmar här, om inte mer. Själv har jag inte hittat någon smaksättning som känns så där rätt, därför är jag nyfiken på hur ni andra gör :)
Mvh Kristin
Salt, svartpeppar, vitpeppar, vitlökspulver och en stor klick senap!
Kryddpeppar är en höjdare i köttbullar. Jag har alltid salt, vitpeppar och kryddpeppar.
salt, finriven lök och vitpeppar använder jag till "svenska köttbullar" vill man vara mer medelavsk så persilja och vitlök...
Salt, svartpeppar, vitpeppar, mosat fäskpotatis,rivenlök gredde, köttbiljong och en klick (senap)
Fin riven lök, hackad paprika, hackad persilja, rivet vitbröd i grädde salt och vitpeppar. Stek dem i stekpanna och efter koka dem i en kastrull med buljon och saffran, tomathack så har du Spanska köttbullar.
Mvh
Höfta på med köttbullar.
Anders
Jag gör mina köttbullar på älgfärs och fläskfärs. Då smaksätter jag med enbär och peppar.
Nästa gång jag gör "vanliga" köttbullar ska jag testa att ha i en klick senap, verkar smarrigt :D
Min favoritsmaksättning av köttbullar är kryddpeppar, ingefära och malda nejlikor. Min gammelfarmor brukar alltid krydda sina köttbullar så. Dock inte alls uppskattat av sambon {disapointed}
En skvätt chilisås
En klick dijonsenap
Lite sambal
Finhackad persilja
Lite tips om vad jag varierar mig med.
Tack allihopa, nu blir det massa
köttbullsmiddagar framöver för att testa
alla förslag.... :D
Gör som i Grekland, tillsätt kanel i köttbullssmeten tillsammans med de vanliga kryddorna.
Vitpeppar, salt, riven lök som jag steker lite lätt, kokt riven potatis & ett ägg har jag i min köttbullssmet. Till jul så har jag i kryddpeppar till mina köttbullar. Använder oftast blandfärs.
I mina medelhavsköttbullar så har jag i vitlök, körvel, alt. persilja, salt, svartpeppar, paprika, riven lök, oregano, smulat franskbröd & ett ägg samt nöt eller lammfärs.
Jag brukar tillsätta Kalvfond....(förutom salt,peppar,grädde,senap,riven gul lök,vitlökspulver)
(Y)
Grillkrydda, grädde och brynt lökfond ( förutom ägg och ströbröd).
De blir saftiga och goda.