Substitut till vetemjöl eller liknande när man ska reda en sås
SpicySpicy10 augusti 2012
Till alla ni som gör GI och LCHF. När man ska tillaga såser står det ofta i recept att man ska reda med vetemjöl eller maizena. Har ni något tips som substitut? Något som går att köpa på ICA, helst inte från någon dyr hälsokostaffär eller liknande. / Elisabeth
Amika11 augusti 2012
Arrowrot eller äggula. :)
safir7411 augusti 2012
Dinkelmjöl
Erajscha11 augusti 2012
Ibland kan man reda med en äggula också, det beror på vad det är.
SpicySpicy12 augusti 2012
Skrivet av Amika den 11 aug 2012
Arrowrot eller äggula. :)
Vad är Arrowrot?
camillasvensson20 augusti 2012
jag reder med risentas mandelmjöl. :)
prijedor17 september 2012
Jag använder sojamjöl.
Mistys18 september 2012
Du måste nog skilja på GI och LCHF. Om man äter GI kan du reda med dinkelmjöl och möjligen sojamjöl ( men det ska ju undvikas av andra orsaker) men äter du LCHF är dessa mjölsorter ett "big no no" Då gäller äggula, mandelmjöl eller något som heter redix. Grädde som fått koka ihop lite längre gör också såsen tjock.
Lenkan18 september 2012
Har för mig att man kan reda med Philadephiaost också
Josses25 september 2012
Jag brukar reda med creme fraiche och lite grädde
JennyV26 september 2012
Funderar på att baka bröd men vi äter gi och då undrar jag om det är bra att baka med dinkelmjöl? Har läst att man helst ska äta bröd med hela frön och grovt rågmjöl?!
carola_bengtsson31 oktober 2012
Mitt bästa tips är ta av såsen från värmen och rör ner en klick (rågad matsked brukar funka) philadelphiaost. Supergott, ju mer desto tjockare.
manssona1 november 2012
Vispgrädde!
Puff721 november 2012
Som carola_bengtsson säger: Philadelphia-ost funkar bra att reda med. Lite tråkig att värma dagen efter om man t ex har matlåda, men perfekt samma dag. Osten är ju dock lite syrlig, men det gillar jag ;-)
Till alla ni som gör GI och LCHF. När man ska tillaga såser står det ofta i recept att man ska reda med vetemjöl eller maizena. Har ni något tips som substitut? Något som går att köpa på ICA, helst inte från någon dyr hälsokostaffär eller liknande. / Elisabeth
Arrowrot eller äggula. :)
Dinkelmjöl
Ibland kan man reda med en äggula också, det beror på vad det är.
Arrowrot eller äggula. :)
Vad är Arrowrot?
jag reder med risentas mandelmjöl. :)
Jag använder sojamjöl.
Du måste nog skilja på GI och LCHF. Om man äter GI kan du reda med dinkelmjöl och möjligen sojamjöl ( men det ska ju undvikas av andra orsaker) men äter du LCHF är dessa mjölsorter ett "big no no" Då gäller äggula, mandelmjöl eller något som heter redix. Grädde som fått koka ihop lite längre gör också såsen tjock.
Har för mig att man kan reda med Philadephiaost också
Jag brukar reda med creme fraiche och lite grädde
Funderar på att baka bröd men vi äter gi och då undrar jag om det är bra att baka med dinkelmjöl? Har läst att man helst ska äta bröd med hela frön och grovt rågmjöl?!
Mitt bästa tips är ta av såsen från värmen och rör ner en klick (rågad matsked brukar funka) philadelphiaost. Supergott, ju mer desto tjockare.
Vispgrädde!
Som carola_bengtsson säger: Philadelphia-ost funkar bra att reda med. Lite tråkig att värma dagen efter om man t ex har matlåda, men perfekt samma dag. Osten är ju dock lite syrlig, men det gillar jag ;-)