Det finns en hel uppsjö av färdiga pastasåser, salsor och andra såser på burkar. Kan mycket väl användas som grund till grytor. Bl a brukar jag använda Tikka Masala till Indisk gryta.
Mycket populärt. Blandar med små tärningar av nötkött, fläskkött eller kyckling + en liten burk tomatpuré och 2 dl vatten. Sen kan man krydda efter med vad man tycker om, t ex indisk krydda och låta allt koka till köttet är mört.
Gott med ris eller pressad potatis och en krispig sallad.
Fantasin får råda.
robbz27 februari 2009
Mmmmm... dom är goda - väldigt goda!!! :)
Förr använde jag mig av dom - men dom senaste åren
så tycker jag att det är roligare att göra allting själv - från "scratch"
...och så har man betydligt bättre kvalitetskontroll
man vet hur mycket fett det har varit i
man vet exakt vilken kvalitet det har varit på ingredienserna
och... man kan göra EXAKT hur mycket man behagar
utan begränsningar från vad det står på burken
:D
Stintan27 februari 2009
Jag tycker också att det är kul att göra allt från början och har så gjort i hela mitt vuxna liv, tills jag unnade mig att gena ibland, med ett bra resultat. Har jobbat inom chark, delikatess och grill.
Köpt helt kött av både gris och nöt. Plockat både bär och blandade svampar Allt hembakat. Detta var lite roligare när barnen bodde hemma. Sen blir man lite bekvämare, men i frysen finns inga hålrum.
Hamstersyndromet månntro???
monac27 februari 2009
gör mycket såser och grytor med tomat bas...tomatpuré,passerade tomater och aijivar. Lagerblad ,ingefära och chili.
Köper inga sådanan där färdiga såser. Det är enklare att göra själv och så kan man ju styra smaken precis dit man vill!:)
Det finns en hel uppsjö av färdiga pastasåser, salsor och andra såser på burkar. Kan mycket väl användas som grund till grytor. Bl a brukar jag använda Tikka Masala till Indisk gryta.
Mycket populärt. Blandar med små tärningar av nötkött, fläskkött eller kyckling + en liten burk tomatpuré och 2 dl vatten. Sen kan man krydda efter med vad man tycker om, t ex indisk krydda och låta allt koka till köttet är mört.
Gott med ris eller pressad potatis och en krispig sallad.
Fantasin får råda.
Mmmmm... dom är goda - väldigt goda!!! :)
Förr använde jag mig av dom - men dom senaste åren
så tycker jag att det är roligare att göra allting själv - från "scratch"
...och så har man betydligt bättre kvalitetskontroll
man vet hur mycket fett det har varit i
man vet exakt vilken kvalitet det har varit på ingredienserna
och... man kan göra EXAKT hur mycket man behagar
utan begränsningar från vad det står på burken
:D
Jag tycker också att det är kul att göra allt från början och har så gjort i hela mitt vuxna liv, tills jag unnade mig att gena ibland, med ett bra resultat. Har jobbat inom chark, delikatess och grill.
Köpt helt kött av både gris och nöt. Plockat både bär och blandade svampar Allt hembakat. Detta var lite roligare när barnen bodde hemma. Sen blir man lite bekvämare, men i frysen finns inga hålrum.
Hamstersyndromet månntro???
gör mycket såser och grytor med tomat bas...tomatpuré,passerade tomater och aijivar. Lagerblad ,ingefära och chili.
Köper inga sådanan där färdiga såser. Det är enklare att göra själv och så kan man ju styra smaken precis dit man vill!:)