Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tjälknöl

  • 12 februari 2001

    Ett recept på Tjälknöl som är gott TJÄL KNÖLCa 1 kg benfri fryst stek (gärna Älg stek)Sätt in den frysta steken på ungsgaller med en långpanna under låt stå i ugnen i ca 12 timmar på 75 grader.SALTLAGCa 1 l vatten11/4 dl saltCa 10 krossade enbär1 tsk socker1 tsk svart pepparKoka upp och låt svalnaTa ut steken lägg den i saltlagen låt den ligga i ca 5 timmar (inte längre) Lägg steken kallt i en plastpåse några timmarSkär tunna skivorGott till potatisgratäng , pressadpot ,potsalladeller som pålägg

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.